AstraZeneca: Αποσύρουν προβληματική παρτίδα εμβολίων

Μετά από τον θάνατο 49χρονης στην Αυστρία - Στη Ν.Κορέα εφτά κατέληξαν

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα μετά την προβληματική παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca με αριθμό ABV5300. 

AstraZeneca: «Ναι» στη χορήγηση του εμβολίου στους άνω των 65 ετών

Ο λόγος της ανησυχίας προήλθε ύστερα από την καταγραφή ενός θανάτου μιας 49χρονης γυναίκας από την Αυστρία , η οποία παρουσίασε διαταραχές στην πήξη του αίματος της, μετά τον εμβολιασμό της καθώς επίσης και μιας 35χρονης από την ίδια χώρα η οποία παρουσίασε πνευμονική εμβολή, ωστόσο είναι καλά στην υγεία της. 

Και οι δύο αυτές γυναίκες είχαν εμβολιαστεί  με την συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων της εταιρείας. Η Αυστρία την προηγούμενη εβδομάδα σταμάτησε να εμβολιάζει τους πολίτες της με την συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca, ενώ σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο για την ασφάλεια και την υγεία σε αυτά τα δύο περιστατικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέονται με τις επιπλοκές που υπέστησαν οι δύο γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω εμβόλια έχουν διανεμηθεί σε 17 χώρες μέλη της ΕΕ, ενώ έως αυτή την ώρα μόνο η Ελλάδα, η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Εσθονία και η Λιθουανία πάγωσαν την συγκεκριμένη παρτίδα, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ.

Προβληματισμός στη Νότια Κορέα

Ωστόσο προβληματισμός επικρατεί και στη Νότια Κορέα καθώς έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά ύποπτων παρενεργειών σε πολίτες οι οποίοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ήδη έχουν καταλήξει εφτά άνθρωποι.

ΕΕ: Πιθανή μείωση 50% στα εμβόλια της AstraZeneca το β΄ τρίμηνο του έτους

Τα συγκεκριμένα εμβόλια χορηγήθηκαν σε περισσότερα από 300.000 άτομα ενώ οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει πάνω από 2.800 παρενέργειες. Οι 24 από αυτές τις περιπτώσεις κρίθηκαν σοβαρές, μέσα σε αυτές και οι εφτά καταγεγραμμένοι θάνατοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top