Ταξίδι: «Μυστηριώδεις πτήσεις» με προορισμό το πουθενά!

Ημερήσιες εκδρομές με τον επιβάτη να μη γνωρίζει τον προορισμό

Η Qantas ξεκινά «μυστηριώδεις πτήσεις» σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον εγχώριο τουρισμό σε όλη την Αυστραλία και να προκαλέσει νοσταλγία. Οι ημερήσιες εκδρομές, όπου οι επιβάτες δε γνωρίζουν τον προορισμό κατά την επιβίβαση, ήταν δημοφιλείς τη δεκαετία του 1990.

Πιο αυστηρά μέτρα για τα ταξίδια προτείνει η Κομισιόν

Οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρη την περιοχή έρχονται με διαφορετικές στρατηγικές για να αντιμετωπίσουν την πανδημία που προκαλείται από την πτώση των ταξιδιών, με την Thai Airways να ανακοινώνει αυτήν την εβδομάδα ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 50%.

Η ύφεση έχει οδηγήσει σε κρατικές ενισχύσεις, κατάρρευση και τεράστιες περικοπές θέσεων εργασίας. Ο ιδιοκτήτης της British Airlines ζητά κάρτες υγείας για να «ανοίξει» ξανά τους ουρανούς. Η Ryanair κάνει αγώνα για να εμποδίσει την κρατική ενίσχυση των αντιπάλων.

Πτήσεις στο πουθενά

Η Qantas ήταν μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που προσέφερε πτήσεις πουθενά, οι οποίες απογειώθηκαν και προσγειώθηκαν στον ίδιο αερολιμένα μετά από πτήσεις χαμηλού επιπέδου εμβληματικών ορόσημων της Αυστραλίας.

Οι μυστηριώδεις πτήσεις είναι η τελευταία τακτική της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας για να προσελκύσει περισσότερους επιβάτες. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται σε ένα από τα τρία αεροσκάφη Qantas Boeing 737 από το Μπρίσμπεϊν, τη Μελβούρνη ή το Σίδνεϊ με οικονομικούς ναύλους που ξεκινούν από 737 A $ (413 £, 577 $).

Το ολοήμερο πακέτο περιλαμβάνει δραστηριότητες που κυμαίνονται από οινοποίηση και γκουρμέ γεύματα, έως κολύμβηση με αναπνευστήρα σε τροπικά νησιά.

Lockdown: Οι 4 λόγοι για τους οποίους μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς

Με τα διεθνή σύνορα να είναι απίθανο να ξανανοίξουν μέχρι το 2022, η Qantas ζήτησε από την κυβέρνηση διαβεβαιώσεις σχετικά με τα εγχώρια ταξίδια τώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη η κυκλοφορία εμβολίων Covid-19 της Αυστραλίας.

«Αυτό που ψάχνουμε είναι μια διαβεβαίωση ότι σε μια χρονική στιγμή ή σε ένα σημείο της διάθεσης των εμβολίων, θα αποκλειστούν τα περαιτέρω σύνορα», δήλωσε ο εκτελεστικός του ομίλου Qantas, Andrew Parker.

Ταξιδιωτικό πάσο Covid Airlines έτοιμο «εντός εβδομάδων»

Οι αερομεταφορείς αντιμετωπίζουν μια σοβαρή πτώση των επιβατών εν μέσω της «άνισης διάθεσης εμβολιασμών σε όλο τον κόσμο, η οποία θα καθυστερήσει μόνο την πλήρη επανέναρξη των συνόρων», σύμφωνα με την Ένωση Ασιατικών Αερογραμμών (AAPA).

Τα στοιχεία της AAPA που κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα έδειξαν ότι ο αριθμός επιβατών για τον Ιανουάριο ήταν μόλις 4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όταν 33,5 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν σε όλη την περιοχή.

Την Τρίτη, η Thai Airways International δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της στα μισά τα επόμενα χρόνια, ως μέρος του προβληματικού σχεδίου αποκατάστασης των εθνικών μεταφορέων.

Κορωνοϊός: Τέλος στα μη απαραίτητα ταξίδια βάζει το Βέλγιο

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να απασχολεί 13.000 έως 15.000 υπαλλήλους στα βιβλία της έως το 2025, αφού ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα μειώσει επίσης εκατοντάδες θέσεις διαχείρισης και επόπτες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top