Άνγκελα Μέρκελ: Δε θα είναι ξανά υποψήφια Καγκελάριος

«Μπορώ με ήσυχη τη συνείδηση να παραδώσω την ευθύνη σε άλλα χέρια»

Η αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ όταν ξέχασε τη μάσκα της που έγινε viral. Video Ruptly

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι δε θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος, λέγοντας ότι «τέσσερεις κοινοβουλευτικές περίοδοι είναι αρκετές», ενώ υπογράμμισε ότι θα παραδώσει τα ηνία με ήσυχη την συνείδηση.

Εξομολόγηση Μέρκελ: «Η πανδημία με κάνει να ξυπνάω συχνά μέσα στη νύχτα»

«Ήταν ο τελευταίος κύκλος σε αυτό το θέμα. Ο κύκλος έκλεισε», είπε σε συνέντευξή της στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» απαντώντας στην παρατήρηση ότι και πριν από τις εκλογές του 2017 είχε προβληματιστεί εάν θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος. 

H αντίδραση της Μέρκελ όταν κατάλαβε ότι ξέχασε τη μάσκα της

Άνγκελα Μέρκελ

Όταν ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει για την απόφασή της να θέσει τελικά υποψηφιότητα για τέταρτη φορά λόγω της δύσκολης χρονιάς με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία επακολούθησε, η χριστιανοδημοκράτης πολιτικός απάντησε: «Όχι. Το να είναι κανείς επί τέσσερις κοινοβουλευτικές περιόδους καγκελάριος είναι αρκετό χρονικό διάστημα στις μέρες μας. Μπορώ με ήσυχη τη συνείδηση να παραδώσω την ευθύνη σε άλλα χέρια. Μέχρι τότε, θα συνεχίσω να ασκώ καθημερινά τα καθήκοντά μου με μεγάλη ευχαρίστηση».

Ερωτηθείσα εάν η πανδημία φάνηκε χρήσιμη στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), το οποίο βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις εδώ και ένα χρόνο,  η καγκελάριος απάντησε ότι όλα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Μπορείς να την κερδίσεις  ή μπορείς να την χάσεις. Στην πολιτική το ζητούμενο είναι η υπεύθυνη δράση. Με όλα όσα κάναμε στην Γερμανία, έστω και με ατέλειες, έχουμε μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει την πανδημία με συγκριτικά μικρές απώλειες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top