Εξομολόγηση Μέρκελ: «Η πανδημία με κάνει να ξυπνάω συχνά μέσα στη νύχτα»

Τι είπε για τα κλειστά κομμωτήρια και τις... άσπρες τρίχες

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα της. Όπως παραδέχθηκε η ίδια, η ανησυχία της για το πώς θα διαχειριστεί τον κορωνοϊό την κάνει να ξυπνάει τα βράδια.

Όπως είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, ο εφιάλτης της πανδημίας την ανησυχεί ιδιαίτερα και ελπίζει πως η μείωση των μολύνσεων που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των εμπορικών, ιδίως των κομμωτηρίων.

«Μου συμβαίνει να ξυπνάω τη νύχτα και να σκέφτομαι όσα συμβαίνουν. Είναι μια δύσκολη περίοδος για εμένα επίσης, καθώς πρέπει να σκεφτόμαστε σωστά, στριφογυρίζω ξανά και ξανά τις σκέψεις στο μυαλό μου, προτού πάρω αποφάσεις και όλο αυτό με ανησυχεί, είναι αλήθεια»

Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος εξομολογήθηκε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγειονομική κρίση στη χώρα της. AP Images

Η Άγγελα Μέρκελ, αν και δε συνηθίζει να μιλάει για τα συναισθήματά της και την προσωπική ζωή της, είπε ότι έπρεπε να αποδεχθεί το κλείσιμο των κομμωτηρίων που αποφασίστηκε τον Νοέμβριο και να συνηθίσει το γεγονός ότι θα έχει λίγες γκρίζες τρίχες. 

Εντούτοις, διευκρίνισε ότι είχε την τύχη να έχει προσωπικά «μια βοηθό με την οποία τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης». Στην τελική, ωστόσο, «θα πρέπει να ζούμε με μαλλιά που γκριζάρουν». 

Γερμανία: Αυξάνεται η προθυμία για εμβολιασμό 

Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία δείχνει ότι το 59% (+5 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) των Γερμανών πολιτών δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί οπωσδήποτε. Tο 68% (+16%) χαρακτηρίζει όμως την ταχύτητα των εμβολιασμών πολύ αργή. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του της εταιρείας δημοσκοπήσεων Infratest η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Ωστόσο, η αυξανόμενη προθυμία των Γερμανών για εμβολιασμό αντισταθμίζεται από την αυξανόμενη απογοήτευση για την ταχύτητα εμβολιασμού: Ενώ την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου το 52% των ερωτηθέντων χαρακτήριζε την ταχύτητα των εμβολιασμών ως πολύ αργή, τώρα έχει την άποψη αυτή έχει το 68%. Το 21% πιστεύει ότι η σημερινή ταχύτητα των εμβολιασμών είναι η ενδεδειγμένη και μόνο το 7% πιστεύει ότι είναι πολύ γρήγορη. 

Για την προμήθεια του εμβολίου, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι δεν θα διαπραγματευτεί κάθε χώρα με τον κατασκευαστή του εμβολίου από μόνη της, αλλά ότι οι χώρες της ΕΕ θα παραγγείλουν μαζί το εμβόλιο. Αυτό η απόφαση εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία, έστω και αν οι αμφιβολίες έχουν αυξηθεί (63%, δηλαδή -7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο). Το 33% (+8%) εξακολουθεί να επικρίνει την κοινή απόφαση για την προμήθεια των εμβολίων. 

Το 68% των ερωτηθέντων πολιτών (-5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) τάσσεται κατά των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί και το 28% (+5%) είναι υπέρ. Οι υποστηρικτές των ειδικών δικαιωμάτων για εμβολιασμένα άτομα προέρχονται κυρίως από υποστηρικτές του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), οι οποίοι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 48%.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top