Γαλλία: «Επέστρεψαν» στο σπίτι τους οι φώκιες

Γέμισαν οι ακτές στη βόρεια πλευρά της χώρας

Πλήθος από φώκιες ξαπλώνουν στην άμμο, μερικές στριφογυρίζουν προς το νερό, στη βόρεια ακτή της Γαλλίας όπου πραγματοποιούν την επιστροφή τους.

«Βοήθεια… γεμίσαμε φώκιες»!

Οι εικόνες δείχνουν περίπου 250 άγριες γκρι φώκιες, ενήλικες και μικρά παιδιά, που παίζουν με χαμηλή παλίρροια κοντά στην πόλη Μάρκ. Οι φώκιες άρχισαν να εξαφανίζονται από το Cote d'Opale τη δεκαετία του 1970, υπό την πίεση των ψαράδων που τις είδαν ως αντιπάλους για τα αλιεύματά τους.

Οι φώκιες, που δεν έχουν φυσικούς θηρευτές στο αγγλικό κανάλι, αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Γαλλία από τη δεκαετία του 1980 και ως αποτέλεσμα άρχισαν να επιστρέφουν στην ακτή.

«Σε χαμηλή παλίρροια, εγκαθίστανται εδώ για να πάρουν λίπος, να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για το επερχόμενο κυνήγι τους στη θάλασσα», δήλωσε ενθουσιώδης ο Jerome Gressier στο Reuters.Σύμφωνα με μια έκθεση του 2018 για το έργο Eco-Phoques της περιοχής Hauts-de-France, τουλάχιστον 1.100 φώκιες ζουν τώρα στην περιοχή.

Μάχη για επιβίωση! Φάλαινες δολοφόνοι επιτίθενται σε φώκιες

Στην περιοχή Baie de Somme οι φώκιες του λιμανιού, όπως ονομάζονται, αυξήθηκαν κατά 14,4% μεταξύ 1990 και 2017, ενώ οι γκρίζες φώκιες αυξήθηκαν κατά 20%, σύμφωνα με τη μελέτη.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top