Μιανμάρ: Πέθανε 20χρονη διαδηλώτρια που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι

Bρισκόταν από την περασμένη εβδομάδα σε τεχνητή υποστήριξη

H αδελφή της 20χρονης διαδηλώτριας ανακοινώνει τον θάνατό της και προτρέπει τον κόσμο να συνεχίσει τις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος- βίντεο από Reuters

Υπέκυψε στα τραύματά της διαδηλώτρια στη Μιανμάρ, που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μιανμάρ: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών

Την είδηση έκανε γνωστή η αδελφή της. «Πέθανε γιατί σταμάτησε να χτυπά η καρδιά της. Η κατάστασή της χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Θέλω να παροτρύνω όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις μέχρι να απαλλαγούμε από αυτό το σύστημα. Αυτό θέλω μόνο να πω» είπε χαρακτηριστικά η αδελφή της στο Reuters.

Διαδήλωση φοιτητών του Πανεπιστημίου Mandeley για τον πυροβολισμό της 20χρονης διαδηλώτριας- φωτογραφία ΑΡ

Διαδήλωση φοιτητών του Πανεπιστημίου Mandeley για τον πυροβολισμό της 20χρονης διαδηλώτριας- φωτογραφία ΑΡ 

Η Μία Θουάτε Κάινγκ, ηλικίας μόλις 20 ετών, νοσηλευόταν με τεχνητή υποστήριξη της αναπνοής, μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα, με τους γιατρούς τραυματίστηκε από κανονική σφαίρα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην οποία συμμετείχε στην πρωτεύουσα Ναϊπιτάου.

Πραξικόπημα Μιανμάρ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι συλλήψεις πολιτικών

Από την 1η Φεβρουαρίου που ο στρατός κατέλαβε την εξουσία στη Μιανμάρ και συνέλαβε την εκλεγμένη ηγέτη της χώρας, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, έχουν γίνει μαζικές διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος και παράλληλα εκατοντάδες συλλήψεις πολιτικών και διαδηλωτών. Η 20χρονη Μία Θουάτε Κάινγκ είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του, ανάμεσα σε αυτές τις διαδηλώσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top