Μιανμάρ: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών

Έχει διακοπεί πλήρως η πρόσβαση στο διαδίκτυο

Διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους σήμερα το πρωί στη Μιανμάρ, παρά την ανάπτυξη στρατιωτών σε πολλές πόλεις και την κλιμάκωση της καταστολής από τη στρατιωτική χούντα, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μιανμάρ: Για πέμπτη ημέρα στους δρόμους οι κάτοικοι

Εκατοντάδες μηχανικοί και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο βόρειο τμήμα της οικονομικής πρωτεύουσας Ρανγκούν, μετέδωσε ο φωτορεπόρτερ.
Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών χθες. Ο στρατός ανέπτυξε δυνάμεις και τεθωρακισμένα σε πολλές πόλεις, ενώ διέκοψε σχεδόν πλήρως την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Να θυμίσουμε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά του πραξικοπήματος της στρατιωτικής χούντας και για την κράτηση της εκλεγμένης ηγέτιδας Αούνγκ Σαν Σου Κι. Οι διαμαρτυρίες, πραγματοποιήθηκαν παρά τη διακοπή της λειτουργίας του Ίντερνετ και τους περιορισμούς στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και είναι οι μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στη χώρα από το 2007 και την Επανάσταση του Σαφράν.

Πραξικόπημα Μιανμάρ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι συλλήψεις πολιτικών

Τις προηγούμενες μέρες πλήθη στη Γιανγκόν, την εμπορική πρωτεύουσα της χώρας, κρατούσαν κόκκινα μπαλόνια, το χρώμα του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία της Σου Κι, και φώναζαν «Δεν θέλουμε στρατιωτική δικτατορία! Θέλουμε δημοκρατία!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top