Κορωνοϊός: Ένα ελληνικό χωριό στους ασφαλείς προορισμούς για το 2021

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο top 5

Μελισσάνη

Αν και διανύουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού με αυστηρά lockdown και περιοριστικά μέτρα, πολλοί είναι εκείνοι που προγραμματίζουν από τώρα τις διακοπές τους θέλοντας να «ξορκίσουν» το κακό.

Κορωνοϊός: Οι Βρετανοί ενδέχεται να μην κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές

Για πολλούς ίσως οι διακοπές να φαντάζουν μακριά λόγω της αστάθειας και της αβεβαιότητας που δημιουργεί η πανδημία, ωστόσο οι εμβολιασμοί που εντείνονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας ότι τα ταξίδια θα «ανοίξουν» ξανά με ασφάλεια. 

Μ.Βρετανία: Πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πολίτες

Για εκείνους που έχουν αμφιβολίες για την ασφάλεια του ταξιδιού τους, ο Καναδός ειδικός στα ταξίδια Μάθιου Κέιζερ, προτείνει να αναζητήσουν μέρη που παρέμειναν σταθερά σε όλη την πανδημία, αντί να επιλέξουν τους προορισμούς που ήταν δημοφιλείς πριν από την πανδημία. Ανάμεσα στις επιλογές που προτείνει βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί, που αποτελεί σταθερά κάθε χρόνο πόλο έλξης για τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου.

Κορωνοϊός: Ένα χωριό της Κεφαλονιάς ανάμεσα στους ασφαλείς προορισμούς για το 2021

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων και αποτελεί συχνή επιλογή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στο νησί υπάρχουν απίθανες παραλίες, γνωστές σε όλον τον κόσμο για τα κρυστάλλινα καθαρά νερά της. Διαθέτει οργανωμένες και ελεύθερες παραλίες για όλα τα γούστα.

Ο Καναδός εμπειρογνώμονας ταξιδιών προτείνει ανεπιφύλακτα το παραδοσιακό χωριό Άσος, καθώς όπως επισημαίνει έχει τέσσερις φορές λιγότερους θανάτους που συνδέονται με τον κορωνοϊό σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μύρτος Κεφαλονιά

Η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά. - unsplash

σπηλιά Μελισσάνη

Η σπηλιά Μελισσάνη στην Κεφαλονιά. unsplash

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι πιο ασφαλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2021

Στη λίστα με τους πιο ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2021 μαζί με το χωριό Άσος της Κεφαλονιάς βρίσκονται:

1) Νήσοι Μαδέρα, Πορτογαλία

Παρόλο που η Πορτογαλία βρίσκεται στη λίστα με τις χώρες που έχουν πληγεί πολύ από τον κορωνοϊό, τα λιγότερο κατοικημένα νησιά της Μαδέρα παρέμειναν ο ασφαλέστερος προορισμός στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

νησιά Μαδέρα

Νησιά Μαδέρα, Πορτογαλία. - unsplash

2) Μόντε Κάρλο, Μονακό

Μόντε Κάρλο

Μόντε Κάρλο - Unsplash

3) Μαρτινίκη, Καραϊβική

ασφαλής προορισμός 2021

Παραλία Αγία Άννα στη Μαρτινίκη - unsplash

4) Ταϊτή, Γαλλική Πολυνησία

Ταϊτή

Παραλία στην Ταϊτή - unsplash

Ποιος προορισμός θεωρείται ασφαλής

Όπως επισημαίνει ο Μάθιου Κέιζερ, κανένα μέρος δεν είναι «ανοσοποιημένο» από το Covid-19. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να ξεφύγετε από διακοπές, με σχετικά χαμηλούς περιορισμούς, αναζητώντας μέρη που έχουν υποστεί λιγότερες περιπτώσεις Covid-19.

Για παράδειγμα, πόλεις και περιοχές όπου τα νοσοκομεία έχουν αποφύγει τον υπερπληθυσμό και είναι λιγότερο πιθανό να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας ή άλλους περιορισμούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top