Βρετανία: 11 κρούσματα της νέας μετάλλαξης σε άτομα που δεν είχαν ταξιδέψει

Αυξάνονται τα διαγνωστικά τεστ

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. AP Hub Video

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη από τα κρούσματα των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού που εντοπίζονται καθημερινά σε δεκάδες πόλεις. Στη Μεγάλη Βρετανία ανακοινώθηκε ότι ακόμα 11 άτομα βγήκαν θετικά στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, χωρίς να έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στις «κόκκινες» περιοχές.

Βρετανία: «Παγώνουν» οι πτήσεις από και προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα κρούσματα έχουν αυτοαπομονωθεί και γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών τους ώστε να εντοπιστούν και να μπουν και αυτές σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανέφερε τον Ιανουάριο ότι είχε εντοπίσει κρούσματα των μεταλλάξεων τόσο της Νότιας Αφρικής όσο και της Βραζιλίας, αλλά όλες συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 105 κρούσματα της νότιας Αφρικής μετάλλαξης από τις 22 Δεκεμβρίου.

Ο κορωνοϊός «θερίζει» την Ευρώπη – Τζόνσον: Αναλαμβάνω την ευθύνη

νέα μετάλλαξη Μεγάλη Βρετανίια

Συνολικά στη Μεγάλη Βρετανία έχουν καταγραφεί 105 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης από τις 22 Δεκεμβρίου. AP Images

Η Μεγάλη Βρετανία θα ενισχύσει την εκστρατεία πραγματοποίησης μαζικών διαγνωστικών τεστ σε ολόκληρη την χώρα, περιλαμβανομένου του Λονδίνου, μετά τον εντοπισμό αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων που συνδέονται με την νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι συνιστάται σε κάθε άτομο ηλικίας άνω των 16 ετών σε περιοχές του Λονδίνου, στην κεντρική, την ανατολική, την νοτιοανατολική και την βορειοδυτική Αγγλία να κάνει αυτήν την εβδομάδα τεστ, ανεξαρτήτως αν παρουσιάζει συμπτώματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top