Βρετανία: «Παγώνουν» οι πτήσεις από και προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Φόβοι για διασπορά της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

Η Βρετανία «παγώνει» προσωρινά τις απευθείας επιβατικές πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα.

Βρετανία: Τι θα ισχύει για όσους επιστρέφουν από χώρες «υψηλού κινδύνου»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διεθνές αεροπορικό δρομολόγιο από το Ντουμπάι στο Λονδίνο είναι αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο. Εκτός από τα ΗΑΕ, στη «μαύρη» λίστα της Βρετανίας προστέθηκαν το Μπουρούντι και τη Ρουάντα.

«Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σ' αυτές τις χώρες ή ταξιδεύουν μέσω αυτών των χωρών θα απαγορεύεται να εισέλθουν στη Βρετανία, εκτός των Βρετανών, των Ιρλανδών και των πολιτών τρίτων χωρών με δικαίωμα παραμονής (στη Βρετανία), οι οποίοι και πρέπει να παραμείνουν σε αυτοαπομόνωση για δέκα ημέρες στα σπίτια τους» έγραψε χθες, Πέμπτη, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γκραντ Σαπς, υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας.

Οι αεροπορικές εταιρίες Emirates και Etihad Airways ανακοίνωσαν στις ηλεκτρονικές σελίδες τους, ότι θα προχωρήσουν σε αναστολή όλων των πτήσεων προς τη Βρετανία από σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδας, οπότε και τίθεται σε εφαρμογή η βρετανική απαγόρευση εισόδου.

Η βρετανική μετάλλαξη εξαπλώνεται οκτώ φορές πιο γρήγορα

Το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών συμβούλευσε τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στα ΗΑΕ να ταξιδέψουν με πτήσεις ενδιάμεσων προορισμών, αν θέλουν να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top