Ο κορωνοϊός «θερίζει» την Ευρώπη – Τζόνσον: Αναλαμβάνω την ευθύνη

Οι θάνατοι ξεπέρασαν τoυς 100.000 στη Βρετανία

Ο κορωνοϊός θερίζει την Ευρώπη. Η πιο πληγωμένη χώρα είναι η Βρετανία. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 100.000 και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη.

«Ως πρωθυπουργός αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για ό,τι έχει κάνει η κυβέρνηση. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι στα αλήθεια κάναμε ό,τι μπορούσαμε και θα συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ελαχιστοποιήσουμε την απώλειες ζωών και τον πόνο» είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η βρετανική μετάλλαξη εξαπλώνεται οκτώ φορές πιο γρήγορα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρατείνει το lockdown για άλλες τρεις εβδομάδες. Αυτό είναι το τρίτο στη σειρά. Οι 100.162 νεκροί είναι περισσότεροι από τον απολογισμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γερμανία: Οι Έλληνες αγωνιούν για το μέλλον

Στη Γερμανία όπου ο κορωνοϊός προελαύνει με 13.202 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. Ένας 20χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι κομμωτής στο Μόναχο, αγωνιά για το μέλλον.

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε κλείσει τον τελευταίο μήνα και προχωράμε στον δεύτερο μήνα αυτή τη στιγμή. Είναι μια περίεργη κατάσταση. Σίγουρα αγχωνόμαστε για το μέλλον. Ο κόσμος πλέον φοράει τη μάσκα παντού» είπε ο Παναγιώτης, κομμωτής στο Μόναχο.

Γερμανία: Ποια μέτρα προτείνει κατά της μετάδοσης των μεταλλάξεων του ιού

Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι σε κλινική στη βόρεια Βαυαρία μπήκαν σε καραντίνα. Πιστεύεται ότι τουλάχιστον 11 έχουν προσβληθεί από το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος. 

Γαλλία: Νέα καραντίνα λόγω της μετάλλαξης;

Το ενδεχόμενο της τρίτης καραντίνας διχάζει τους Γάλλους. Ο Έλληνας γιατρός, Γιώργος Μάρκου, ο οποίος εργάζεται σε κλινική στο Παρίσι έχει δει πολλά.

Σε σκληρό lockdown η Γαλλία - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

«Μία 19χρονη πέρασε με βαριά μορφή τον κορωνοϊό και απέβαλε στις 19 εβδομάδες. Την ίδια περίοδο, ο πατέρας της που ήταν 44 ετών νοσηλευόταν στην εντατική σε άλλη πόλη. Πατέρας και κόρη δεν είχαν ιδωθεί καθόλου. Ο πατέρας μετά από τρεις μήνες στην εντατική κατέληξε» περιέγραψε ο Έλληνας γιατρός στο Παρίσι.

Σουηδία: Εμβολιαστικό κέντρο η αίθουσα των Νόμπελ

Στη Σουηδία, η θρυλική μπλε αίθουσα όπου παρατίθεται το συμπόσιο των βραβείων Νόμπελ, επιστρατεύεται και μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top