Ισραήλ: Προμηθεύει τους Παλαιστίνιους με 5.000 δόσεις εμβολίων

Ανησυχία για τις ανισότητες στη χώρα εκφράζει ο ΠΟΥ

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τον εμβολιασμό στο Ισραήλ

Τη μεταφορά 5.000 δόσεων εμβολίων για τον κορωνοϊό στους Παλαιστίνιους ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το γραφείο του υπουργού Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, στο Ισραήλ.

Εμβόλιο Pfizer: 92% αποτελεσματικό στο Ισραήλ

Οι συγκεκριμένες δόσεις αφορούν τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, οι οποίοι βρίσκονται στην εκστρατεία του εμβολιασμού ωστόσο δεν έχουν εμνολιαστεί ακόμα.

Την ανησυχία του για τις ανισότητες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει εκφράσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ιδιαίτερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, ο ΟΗΕ θεωρεί υπεύθυνο το Ισραήλ για την κατάσταση των Παλαιστινίων.

Από την πλευρά του το Ισραήλ απαντά ότι, με βάση τις προσωρινές ειρηνευτικές συμφωνίες που συνήφθησαν την περίοδο του 1990, δεν ευθύνεται για τους Παλαιστίνιους και σε κάθε περίπτωση δεν έχει δεχτεί κάποιο αίτημα για βοήθεια.

Η εκστρατεία εμβολιασμού περιλαμβάνει τους Άραβες Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους που ζουν στην προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ, όμως οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης όπου κυβερνά η Παλαιστινιακή Αρχή καθώς και όσοι κατοικούν στην υπό την Χαμάς Γάζα δεν περιλαμβάνονται.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα, έχοντας εμβολιάσει ήδη σχεδόν το ένα τρίτο από τα 9,3 εκατομμύρια κατοίκους του. Περίπου 1,7 εκατομμύριο έχει λάβει και τις δύο δόσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top