Βόρεια Μακεδονία: Η ενταξιακή προοπτική της στο επίκεντρο συνάντησης

Τι είπαν Μπορέλ, Ντιμίτροφ και Οσμάνι

Ζοζέπ Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Νικόλα Ντιμίτροφ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, της Βόρειας Μακεδονίας, με αντικείμενο την ενταξιακή προοπτική της υποψήφιας αυτής χώρας και την εμβολιαστική στρατηγική και συνεργασία με την E.Ε.

Την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Μητσοτάκης   

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος επανέλαβε τη σαφή και αδιαμφισβήτητη προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ και είχε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Ντιμίτροφ και τον Υπουργό Εξωτερικών Οσμάνι σχετικά με την εξεύρεση λύσης για τον αποκλεισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Δένδιας: Να έχουμε πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ντιμίτροφ και ο Υπουργός Εξωτερικών Οσμάνι συζήτησαν επίσης την προνομιακή εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνδέονται με την πανδημία Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εμβόλια. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ διέθεσε 70 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στη Βόρεια Μακεδονία, για την κάλυψη του κόστους ορισμένων δόσεων και την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού για εμβολιασμό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top