Την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Μητσοτάκης    

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας 

Μητσοτάκης με ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας Οσμάνι

Μήνυμα για «πλήρη συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή» της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου,  με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani. 

Tην υλοποίηση και τη συνεπή χρήση του ονόματος και των ορολογιών από όλους τους δημόσιους θεσμούς και τους ιδιωτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων, ζήτησε προηγουμένως ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (ο οποίος μετείχε και στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου) κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του, .      

Δένδιας: Να έχουμε πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών     

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κύριο αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ακόμη ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top