Μπορέλ: Σημαντικό βήμα οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας

Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις κινήσεις της Τουρκίας, επεσήμανε

Σημαντικό βήμα προς την επαναπροσέγγιση ΕΕ - Τουρκίας χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκίας, που ξεκίνησαν σήμερα. 

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας: Στην Αθήνα η επόμενη συνάντηση

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορρέλ τόνισε ότι η σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας UNCLOS παρέχει την κατάλληλη βάση, καθώς, όπως είπε, «μιλάμε για την τήρηση του διεθνούς δικαίου» και «αυτή αποτελεί κομμάτι του διεθνούς δικαίου». 

Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: «Οι δηλώσεις να μεταφραστούν σε πράξεις»

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και οι συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ για την επίλυση του κυπριακού και σημείωσε την πρόθεση της ΕΕ να παραστεί στις διαπραγματεύσεις ως παρατηρητής όπως έκανε και στο παρελθόν. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα συνεχίσει την προετοιμασία της έκθεσης που του έχει αναθέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τα συμπεράσματα του Δεκεμβρίου, περιλαμβανομένων των προβλέψεων επί κυρώσεων επισημαίνοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις κινήσεις της Τουρκίας τις επόμενες εβδομάδες με ορίζοντα το Συμβούλιο του Μαρτίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top