Ρωσίδα νίκησε τον κορωνοϊό κι επανενώθηκε με το νεογέννητο μωρό της!

Ήταν επί 51 μέρες στην εντατική- Πιθανό να κατέληγε, έλεγαν οι γιατροί

Μια Ρωσίδα έγκυος στον όγδοο μήνα, που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο έχοντας νοσήσει από τον κορωνοϊό, επανενώθηκε με το νεογέννητο μωρό της, το οποίο γέννησε με καισαρική, αφού έμεινε 51 ημέρες συνδεδεμένη με αναπνευστήρα. Μάλιστα, οι γιατροί εκτιμούσαν ότι ήταν πιθανό το ενδεχόμενο να καταλήξει λόγω της σοβαρής βλάβης που είχε προκαλέσει στους πνεύμονες της ο ιός.

Κορωνοϊός: Οι έγκυες που νοσούν κινδυνεύουν περισσότερο να γεννήσουν πρόωρα

Η Αξάνα Σελομέντσεβα νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της πόλης Ιρκούτσκ της Σιβηρίας όταν διένυε την 32η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, έχοντας υψηλό πυρετό για τρεις ημέρες. Οι ακτινογραφίες είχαν δείξει μια καταστροφική βλάβη στους πνεύμονες όπως και ότι το αγέννητο τότε μωρό της δεν είχε λάβει αρκετό οξυγόνο.

«Ο πυρετός μου ανέβηκε στους 38 και έδινα μάχη επί τρεις μέρες, αλλά μου έγινε σαφές ότι δεν μπορούσα να δώσω τη μάχη αυτή μόνη μου», δήλωσε η Σελομέντσεβα.   

Οι γιατροί αποφάσισαν επειγόντως να της κάνουν καισαρική και έτσι έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι της, τη Λίζα. Όμως, την ίδια στιγμή οι γιατροί φοβόντουσαν για την υγεία της μητέρας, η οποία παρέμεινε συνδεδεμένη με αναπνευστήρα για σχεδόν δύο μήνες ώστε να υποστηριχθεί η αναπνοή της.       

«Ήταν μια πολύ σοβαρή περίπτωση», δήλωσε  η Γκαλίνα Σκαντρίι,  διευθύντρια του τμήματος Αναισθησιολογίας και Εντατικής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύθηκε η Σελομέντσεβα. 

«Ολόκληρος ο θάλαμος χάρηκε για την ασθενή που ανάρρωσε από μια βλάβη 100% στους πνεύμονες», δήλωσε η Σκαντρίι στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA. 

«Όταν συμβουλευτήκαμε τους γιατρούς όλης της πόλης, όλοι τους μας είπαν ότι ‘πιθανόν να μην μπορέσετε να κάνετε κάτι γιατί με τέτοιους δείκτες, οι άνθρωποι δεν επιβιώνουν», δήλωσε η Γκαλίνα Σκαντρίι, προσθέτοντας ότι «η Αξάνα πέρασε 51 ημέρες στην εντατική σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Καταφέραμε να την σώσουμε από μια σοβαρότερη βλάβη των πνευμόνων και μια πολλαπλή ανεπάρκεια των οργάνων».    
Η Σελομέντσεβα πήρε εξιτήριο χθες Δευτέρα και επέστρεψε στο σπίτι της , στον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της νεογέννητης Λίζας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top