Βρετανία: Ένας 82χρονος ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το δεύτερο εμβόλιο

Η Βρετανία άρχισε να εμβολιάζει σήμερα τους πολίτες της με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca και της Οξφόρδης.

«Εάν ασυμπτωματικός κάνει το εμβόλιο μπορεί να εμφανίσει υπεραντίδραση»

Ο πρώτος που το έλαβε ήταν ο 82χρονος Μπράιαν Πίνκερ, ο οποίος υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τσώρτσιλ της Οξφόρδης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που αναπτύχθηκε το εμβόλιο.

Εμβόλιο AstraZeneca: «Eίναι αποτελεσματικό και κατά των μεταλλάξεων»

«Είμαι τόσο χαρούμενος που λαμβάνω το εμβόλιο κατά της covid-19 σήμερα και πραγματικά περήφανος που πρόκειται γι' αυτό που αναπτύχθηκε στην Οξφόρδη», δήλωσε ο Πίνκερ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο.

«Οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί, το προσωπικό σήμερα ήταν όλοι τους εκπληκτικοί και τώρα μπορώ πραγματικά να ανυπομονώ να γιορτάσω την 48η επέτειο του γάμου μου με τη σύζυγό μου Σίρλεϊ αργότερα φέτος», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Πρόσθετες λεπτομέρειες για το εμβόλιο της Οξφόρδης ζήτησε ο EΜΑ

Το εμβόλιο χορηγήθηκε επίσης στον Άντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Oxford Vaccine Group και έναν από τους επικεφαλής ερευνητές στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS).
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top