Το 2021 έφτασε ήδη στη Νέα Ζηλανδία και το Σίδνεϊ!

Πού αλλού έγινε ήδη η αλλαγή του χρόνου

Η Νέα Ζηλανδια, όπως κάθε χρόνο, υποδέχτηκε πρώτη τη νέα χρονιά!  Το 2021 έφτασε και οι Νεοζηλανδοί το υποδέχτηκαν με πυροτεχνήματα που «ξεπηδούσαν» από τον Sky Tower, τον πύργο ύψους 328 μέτρων αλλά και φώτα λέιζερ στο λιμάνι του Ώκλαντ!

Η Νέα Ζηλανδία υποδέχτηκε πρώτη το 2021- βίντεο Reuters

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πώς θα υποδεχθεί ο κόσμος το νέο έτος

O πλανήτης θα γιορτάσει με περιοριστικά μέτρα και απαγόρευση των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τη Νέα Ζηλανδία. Oι πολίτες καλωσόρισαν το 2021 δια ζώσης, καθώς εκεί η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο!

Δέκα πρωτοχρονιάτικα έθιμα απ' όλο τον κόσμο

Η αυγή του 2021 ανέτειλε ήδη, στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, στα νησιωτικά κράτη Κιρμπάτι και Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Αλλαγή χρονιάς και στο Σίδνεϊ

Πρωτοχρονιάτικο σόου των πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ- AP Photo/Mark Baker

Πρωτοχρονιάτικο σόου των πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ- AP Photo/Mark Baker

Στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο σόου των πυροτεχνημάτων έγινε (στις 15:00 ώρα Ελλάδας) κι ήταν εντυπωσιακό όπως πάντα. Μόνο που το είδαν ελάχιστοι θεατές δια ζώσης. Προσκλήσεις πήραν μόνο 300 υγειονομικοί που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας. Άλλες χρονιές συγκεντρωνόταν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κόσμου. Φέτος όμως, το σόου κράτησε μόνο 7 λεπτά και οι Αυστραλοί το είδαν από τα σπίτια τους, όπου επιτρέπονται συναθροίσεις μέχρι πέντε ατόμων.

Τα πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ- βίντεο Reuters

Toν νέο χρόνο από τον... καναπέ τους θα υποδεχτούν οι Ευρωπαίοι 

Οι κάτοικοι της Ρώμης θα παρακολουθήσουν από τον καναπέ τους τους εορτασμούς στο Circus Maximus, το αρχαιότερο στάδιο της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ώρες θεάματος και τον εορταστικό φωτισμό των εμβληματικών τόπων της Ρώμης. Ο δήμος απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα. 

Η Ιταλία βρίσκεται σε lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00. Τα ρεβεγιόν έχουν απαγορευθεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Από την Γαλλία μέχρι τη Λετονία, αλλά και τη Βραζιλία, αστυνομικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί για να εποπτεύσουν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Στο Λονδίνο, η αμερικανίδα τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ θα δώσει συναυλία με livestream στην μνήμη των μελών του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υπέκυψαν στην ασθένεια. Θα μεταδοθεί σε γιγάντια οθόνη στο Πικακτίλι Σέρκους και μέσω του  YouTube.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top