«Απίθανο» να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca εντός του Ιανουαρίου

Η εταιρία δεν έχει υποβάλει επαρκή στοιχεία για την ποιότητά του

Δυστυχώς, όπως έγινε γνωστό, το πολυαναμενόμενο εμβόλιο της AstraZeneca είναι απίθανο να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων εντός του Ιανουαρίου, καθώς η εταιρία δεν έχει υποβάλει επαρκή στοιχεία για την ποιότητά του.

Astra Ζeneca: Στον αέρα το εμβόλιο της Οξφόρδης

«Δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση σε εμάς ακόμη», δήλωσε  σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad, ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, Noel Wathion.

Ο Έλληνας επιστήμονας από τη Χίο πίσω από το εμβόλιο της AstraZeneca

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν έχει λάβει παρά κάποιες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο, οι οποίες δεν είναι καν αρκετές για εντολή υπό όρους άδειας κυκλοφορίας. «Χρειαζόμαστε επιπλέον στοιχεία για την ποιότητα του εμβολίου. Και έπειτα από αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη αίτηση» εξήγησε, σημειώνοντας ότι είναι απίθανη η έγκριση τον επόμενο μήνα.

Oι διαφορές των εμβολίων Astra Zeneca και Pfizer - Τα υπέρ και τα κατά

Η AstraZeneca δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιό της πρέπει να είναι αποτελεσματικό απέναντι στην νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί πλήρως η επίπτωση της μετάλλαξης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top