Καθολικό lockdown στην Ολλανδία για πέντε εβδομάδες

Κλείνουν σχολεία και καταστήματα- Τα αυστηρότερα μέτρα που επιβάλλει η χώρα

Σε lockdown μπαίνει από αύριο Τρίτη και για πέντε εβδομάδες η Ολλανδία. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε συνέστησε στους Ολλανδούς πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιανουαρίου.

Γερμανία: Σκληρό lockdown από Τετάρτη ανακοίνωσε η Μέρκελ

Ουρές κόσμου έξω από coffee shop πριν το καθολικό lockdown- AP Photo/Peter Dejong

Ουρές κόσμου έξω από coffee shop πριν το καθολικό lockdown- AP Photo/Peter Dejong

Κορωνοϊός: Η Ολλανδία μεταφέρει ασθενείς σε νοσοκομεία της Γερμανίας

Οι ανακοινώσεις έγιναν από την έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη, μπροστά στην οποία είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές που φώναζαν και σφύριζαν. «Κατανοούμε τη σοβαρότητα των αποφάσεών μας, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Δε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απλή γρίπη, όπως πιστεύουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω μας», σχολίασε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στους διαδηλωτές. Η απόφαση λήφθηκε την ώρα που ο αριθμός των μολύνσεων στη χώρα καταγράφει σημαντική αύξηση και ο αριθμός των θανάτων πέρασε το όριο των 10.000.

Ολλανδία: Πάνω από 10.000 θάνατοι φέρονται να σχετίζονται με τον κορωνοϊό

Τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία θα είναι τα μόνα που θα μείνουν ανοιχτά στην Ολλανδία, ενώ από αύριο Τρίτη θα κλείσουν όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και από την Τετάρτη και τα σχολεία. Μουσεία, κινηματογράφοι, αίθουσες θεαμάτων, γυμναστήρια και οι ζωολογικοί κήποι θα κλείσουν επίσης.

Oι καταναλωτές στους δρόμους του Άμστερνταμ πριν την ανακοίνωση των μέτρων- AP Photo/Peter Dejong

Oι καταναλωτές στους δρόμους του Άμστερνταμ πριν την ανακοίνωση των μέτρων- AP Photo/Peter Dejong

Οι πολίτες θα μπορούν να υποδέχονται το πολύ δύο πρόσωπα την ημέρα, με μια εξαίρεση για τρεις ημέρες γύρω στα Χριστούγεννα, που προβλέπεται να επιτρέπονται τρεις ενήλικες επισκέπτες.

«Όσο λιγότερες επαφές έχουμε, τόσο το καλύτερο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε σε καλύτερη θέση. Και ναι, η κατάσταση θα βελτιωθεί», επεσήμανε ο Μαρκ Ρούτε.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα αυστηρότερα από την αρχή της πανδημίας. Τον Μάρτιο, η Ολλανδία είχε εφαρμόσει μια καραντίνα που προέβλεπε κλειστά σχολεία, αλλά ανοικτά καταστήματα.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top