10+1 vintage φωτογραφίες από τη «χρυσή εποχή» των αεροπορικών ταξιδιών

Πόσο έχουν αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων

αεροπλάνο

Είναι γεγονός ότι τα αεροπορικά ταξίδια έχουν αλλάξει ριζικά με το πέρασμα των χρόνων. Η ταχύτητα, η ασφάλεια και η συχνότητα των πτήσεων θεωρούνται σίγουρα μεγάλα ατού για τη σύγχρονη εποχή που «τρέχει» με 1.000.

Ωστόσο πολλές φορές λείπει η άνεση που υπήρχε στην παλιά, «χρυσή εποχή» των αεροπορικών ταξιδιών. Πολλοί από εμάς παραπονιόμαστε για τις στενές θέσεις και τα άβολα καθίσματα όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. 

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν μέσα από φωτογραφίες του Associated Press, θα εντοπίσουμε πολλές διαφορές του τότε με το σήμερα που θα μας κάνουν να λαχταρίσουμε ακόμα περισσότερο ένα ταξίδι με αεροπλάνο ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε.

Άνδρας αεροσυνοδός φροντίζει επιβάτη στην Αμερική

Ένας από τους πρώτους άνδρες αεροσυνοδούς φτιάχνει το μαξιλάρι μιας γυναίκας από τους επιβάτες της πτήσης προς το Διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στην Αμερική τον Δεκέμβριο του 1936.

Η φόρτωση των αποσκευών είναι μια κουραστική διαδικασία ακόμα και σήμερα που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί. Ωστόσο τότε, στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο του 1941, η διαδικασία φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη.

Μια επίδειξη μόδας κυριολεκτικά... στον αέρα πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 1959 πάνω από τη Νέα Υόρκη. Τα ρούχα ταξιδιού που εμφανίζονται εδώ είναι ένα μπεζ και λευκό καρό φόρεμα και σακάκι σχεδιασμένο από τη Hannah Troy που φοριέται από το μοντέλο στα αριστερά και ένα κόκκινο φόρεμα από μαλλί από την Tina Leser, που φοριέται από το μοντέλο στα δεξιά.

Ο αντιπρόεδρος Ρίτσαρντ Ν. Νίξον απολαμβάνει έναν σύντομο ύπνο κατά τη διάρκεια της εξαντλητικής περιήγησής του στα 2.500 μίλια, ενώ η κα Pat Nixon μιλά με άλλους επιβάτες στο ναυλωμένο αεροπλάνο τους, στις 4 Αυγούστου 1960 στο Χίλο της Χαβάης.

Τα εκδοτήρια εισιτηρίων και η αίθουσα αναμονής στο αεροδρόμιο Midway στο Σικάγο τον Ιούνιο του 1962. Το αεροδρόμιο συνήθισε να σφύζει από κόσμο λίγα χρόνια νωρίτερα. 

Οι θέσεις σε αυτό το αεροπλάνο με το όνομα «Κονκόρντ» θύμιζαν πολύ τα αεροπλάνα σήμερα. Μπορούσε να χωρέσει μέχρι και 138 επιβάτες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Αγγλία τον Ιούνιο του 1968.

Αεροσυνοδός προσφέρει τσάι σε επιβάτη πτήσης

Αεροσυνοδός προσφέρει τσάι και άλλα ποτά στους επιβάτες πτήσης στο Σικάγο τον Απρίλιο του 1972.

Οι επιβάτες γέμισαν την πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη, εκμεταλλευόμενοι έναν από τους ειδικούς ναύλους που προσέφερε τότε η αεροπορική εταιρεία. Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 1989 και δείχνει πόσο έχουν αλλάξει οι συνήθειες των επιβατών.

Η Όλγα Σκρομέντα από το Λος Άντζελες ανάβει ένα τσιγάρο στην καμπίνα της πρώτης πτήσης για καπνιστές τον Σεπτέμβριο του 1993. Η συγκεκριμένη πτήση αποτέλεσε μια δοκιμή για να δουν αν το ελεύθερο κάπνισμα μέσα στο αεροπλάνο θα προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Άνετη πτήση και άπλετος χώρος για επιβάτη ενός Airbus A-319 τον Ιούλιο του 1997 στο Διεθνές Αεροδρόμιο O'Hare στο Σικάγο.

Προσωπικές οθόνες βίντεο και γκουρμέ γεύματα σε πτήση από το Κλίβελαντ προς το Λονδίνο τον Ιούνιο του 1999.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top