Moderna: Η Ελβετία αυξάνει την παραγγελία της για 7,5 εκατομμύρια δόσεις

Η διανομή του εμβολίου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο

Δείτε στο βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star στις 16/11 το ρεπορτάζ για το εμβόλιο της Moderna

Η φαρμακευτική εταιρεία Moderna, της οποίας το υποψήφιο εμβόλιο έδειξε ότι έχει αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 94,1%, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της ότι η Ελβετία ενεργοποίησε το δικαίωμά της για την παραγγελία επιπλέον 7,5 εκατομμυρίων δόσεων του mRNA εμβολίου της, κατά του κορωνοϊού.

Moderna: Παρήγαγε αντισώματα που εντοπίστηκαν 90 μέρες μετά τη δεύτερη δόση

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας έχει αυξήσει την επιβεβαιωμένη δέσμευση παραγγελίας εμβολίου της Moderna από τις 4,5 στις 7,5 εκατομμύρια δόσεις.

Moderna: Αίτημα για έγκριση του εμβολίου - Αποτελεσματικό κατά 94,1%

H Moderna αναμένεται να ξεκινήσει τη διανομή του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού μέσα στον Δεκέμβριο, σε περίπτωση που λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές μέσα στον μήνα.

Εμβόλια κορωνοϊού: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την έγκριση από τον ΕΜΑ

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης από την Swissmedic, την υπεύθυνη αρχή για την κυκλοφορία φαρμάκων. Επίσης, σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για προεπιλογή (Prequalification - PQ) ή και για χορήγηση εσπευσμένης άδειας κυκλοφορίας (Emergency Use Listing - EUL) στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Καθώς συνεχίζουμε την πρόοδο στην ανάπτυξη του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου μας έναντι της Covid-19, εκτιμούμε ιδιαίτερα την αυξημένη ψήφο εμπιστοσύνης και τη στήριξη από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας, καθώς προχωρά σε τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας μας και αύξηση των δόσεων,» σχολίασε ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. 

«Από την ίδρυση της Moderna πριν από δέκα χρόνια, η Ελβετία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρίας, χάρη στη μακρόχρονη υποστήριξη που λάβαμε από τους Ελβετούς επενδυτές μας. Θέλοντας να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην τρέχουσα πανδημία ετοιμαζόμαστε να λειτουργήσουμε το πρώτο μας επιχειρησιακό εμπορικό σημείο εκτός Βορείου Αμερικής στη Βασιλεία»

   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top