Λιβύη: Υπό κράτηση τουρκικό πλοίο από δυνάμεις του Χαφτάρ

Καταδικάζει έντονα το τουρκικό ΥΠΕΞ - Προειδοποιεί για πιθανή αντεκδίκηση

πλοίο

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ αναχαίτισαν ένα τουρκικό πλοίο με σημαία Τζαμάικας που κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα στη δυτική Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπός τους.

Η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη, οι δυνάμεις της οποίας εδώ και χρόνια αναμετρώνται στο πεδίο της μάχης με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) με έδρα την ανατολική Λιβύη.

Σύμφωνα με τη dailysabah.com, ο εκπρόσωπος Τύπου του LNA ανέφερε ότι στο εμπορικό φορτηγό πλοίο «Mabrouka» επέβαινε πλήρωμα 17 ατόμων συμπεριλαμβανομένων εννέα Τούρκων υπηκόων και μετέφερε εμπορευματοκιβώτια που δεν είχαν επιθεωρηθεί. 

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Hadath ότι το πλοίο μετέφερε ναρκωτικά που προορίζονταν για τη Μισράτα αλλά είχε εισέλθει στην απαγορευμένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν του Anadolu, το πλήρωμα είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία έχει εφαρμοστεί σε άλλα πλοία στην περιοχή, αλλά κανένα δεν έχει κατασχεθεί και ότι είχε προβλεφθεί ποινή για την είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή.

Καταδικάζει έντονα το τουρκικό ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι καταδικάζει έντονα την ενέργεια της ανατολικής Λιβύης (του Χαφτάρ), λέγοντας ότι θα πρέπει να επιτραπεί στο πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του προς τα δυτικά της χώρας, προειδοποιώντας παράλληλα για πιθανή αντεκδίκηση. 

Σε σχετική ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η στοχοποίηση των τουρκικών συμφερόντων στη Λιβύη θα έχει «σοβαρές συνέπειες», ενώ όσοι εμπλέκονται θα θεωρούνται «στόχοι».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top