Αποκάλυψη για σχέδιο επιθέσεων ISIS στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα 

Τι υποστήριξε πρώην Βρετανός πράκτορας σε συνέδριο

ISIS τρομοκρατία

Της Μαρίας Δεναξά  

Η τρομοκρατική οργάνωση ΙSIS προετοιμάζει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, για να πάρει εκδίκηση για τα σκίτσα του Μωάμεθ , σύμφωνα με πρώην πράκτορα της ΜΙ6. 

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Σύμφωνα με τον Aimen Dean, ο οποίος επί 8 χρόνια είχε διεισδύσει στους κόλπους της  Αλ Κάιντα, ο Abou Omar al-Shishani, υψηλόβαθμό στέλεχος του  ISIS, που επιβιώσε από αμερικανικούς βομβαρδισμούς το 2016, σχεδιάζει να στείλει εξτρεμιστές στην Ευρώπη, από τη Συρία και τη Λιβύη μέσω της Τουρκίας διασχίζοντας τη Μεσόγειο. 

«Ο σχεδιασμός του είναι οι επιθέσεις να πραγματοποιηθούν όταν θα γίνει μερική άρση του εμπάργκο για τις γιορτές των Χριστουγέννων», υποστήριξε ο Aimen Dean κατά τη διάρκεια του συνεδρίου International Security Week, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως πρόσφατα οι επικεφαλείς του ISIS, ότι έχει απομείνει από την τρομοκρατική οργάνωση, συγκέντρωσαν πρόσφατα 366 εκατομμύρια ευρώ από εγκληματικές ενέργειες, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθη τζιχαντιστής - μέλος του ISIS στην Αθήνα

Ο Aimen Dean δήλωσε  επίσης πως η τρομοκρατική οργάνωση δινει ιδιαίτερη σημασία σ αυτές τις επιθέσεις που απο την εποχή της κατάρρευσης της, πραγματοποεί τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Δύση με μοναχικούς λύκους.
Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τις τρείς τρομοκρατικές επιθέσεις  που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα τους προηγούμενους μήνες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top