Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Ακόμα δύο συλλήψεις νεαρών - Συγκλονιστική η μαρτυρία Έλληνα

Βίντεο ντοκουμέντο του Star στο οποίο φαίνονται Έλληνες κάτοικοι της πόλης να τρέχουν τρομαγμένοι για να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία του ανελέητου τζιχαντιστή.

Το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται να ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, χωρίς να παράσχει στοιχεία για την επίθεση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγα λεπτά το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση της οργάνωσης στο Telegram.

Βιέννη: «Από τύχη δεν υπήρχαν Έλληνες στα θύματα» λέει κάτοικος στο star.gr

Στην ανακοίνωση που αποδίδεται στο ISIS σχετικά με την ανάληψη ευθύνης, ο 20χρονος δράστης χαρακτηρίζεται «στρατιώτης του Χαλιφάτου».

 

 

Ακόμα δύο συλλήψεις νεαρών ανδρών – 14 συλλήψεις στο σύνολο

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συνολικά 14 συλλήψεις ατόμων  άτομα που συνδέονται με τον κύριο ύποπτο επίθεσης στη Βιέννη.

Ανάμεσά τους και δύο νεαροί Ελβετοί, ηλικίας 18 και 24 ετών, που συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ, κοντά στη Ζυρίχη, στη βόρεια Ελβετία, στο πλαίσιο των ερευνών για την τζιχαντιστική επίθεση στη Βιέννη, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Τουρκία: Καταδικάζει την επίθεση στη Βιέννη- «Καταπολεμάμε την τρομοκρατία»

«Από τις έρευνες της αστυνομίας κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν οι Ελβετοί υπήκοοι, ηλικίας 18 και 24 ετών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ το απόγευμα της Τρίτης, σε συντονισμό με τις αυστριακές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης, τονίζοντας ότι εξετάζεται η πιθανή σχέση τους με τον φερόμενο ως δράστη.

επίθεση Βιέννη

Λουλούδια στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη. AP Images

Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα στη Βιέννη

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τη συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα στη Βιέννη που άκουσε τους πυροβολισμούς.

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη ήρθαν και οι Έλληνες κάτοικοι της αυστριακής πρωτεύουσας. Ένα από τα δολοφονικά χτυπήματα έγινε μια ανάσα από ελληνορθόδοξες εκκλησίες. Ο εφημέριος της ελληνικής κοινότητας της Βιέννης που το σπίτι βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Γεωργίου, μόλις 160 μέτρα από το ένα σημείο της επίθεσης, ήταν μάρτυρας του μακελειού και περιέγραψε όσα έζησε στο Star.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς, κόσμο να τρέχει σε μια κατάσταση αλλοφροσύνης και είδαμε και την ταυτόχρονη επέμβαση της αστυνομίας κι ένα μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων. Ο κόσμος έτρεχε για να σωθεί για να γλιτώσει», είπε.

Η μαρτυρία του προκαλεί ανατριχίλα, καθώς όπως είπε άκουσε τους πυροβολισμούς να συνοδεύονται από ουρλιαχτά. Ο κόσμος ήταν τρομαγμένος, η αστυνομία φώναζε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα και μετα τις πρώτες πρωινές ώρες να μη βγαίνουν οι πολίτες στα παράθυρα.

«Πυροβολεί στην αρχή από μακριά μια κοπέλα που απομακρύνεται στο δρόμο, μετα πυροβολεί το νεαρό που στέκεται έξω από το εστιατόριο κι επιστρέφει, αποτελειώνει την κοπέλα κι επιστρέφει να αποτελειώσει το νεαρό και φεύγει πάλι από την αντίστροφη κατεύθυνση», είπε.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top