Covid-19: Μέσα στον Δεκέμβρη θα εξεταστεί η έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εξετάσει εντός του Δεκεμβρίου την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Biontech και Pfizer, καθώς και του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία Moderna κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τους Financial Times.

Κορωνοϊός: Η Βρετανία εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer την επόμενη εβδομάδα

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι περιμένει να λάβει την πρώτη αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας ενός εμβολίου κατά του ιού «τις προσεχείς ημέρες», το τελευταίο διαδικαστικό βήμα προς τη διάθεση ενός εμβολίου εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Βρετανία θα εγκρίνει πρώτη το εμβόλιο της Pfizer

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα της Δύσης που θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: H Ευρωπαϊκή Ενωση υπέγραψε συμφωνία με τη Pfizer

Οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας θα δώσουν την έγκριση την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τους Financial Times. Σύμφωνα με τον Guardian, τα νοσοκομεία στην Αγγλία έλαβαν ήδη εντολή να ετοιμάζονται για παραλαβές μέσα σε περίπου 10 ημέρες, 7 με 9 Δεκέμβρη. Το προσωπικό θα εμβολιαστεί πρώτο.

Αν και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι αυτός που θα έδινε την έγκριση στο εμβόλιο ως το τέλος της μετάβασης στο Brexit στις 31 Δεκεμβρίου, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της χώρας έχει την εξουσία να εγκρίνει προσωρινά προϊόντα, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης του κοινού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top