ΗΠΑ: Αυτός είναι ο εκλεκτός του Μπάιντεν για τη θέση του ΥΠΕΞ

Την Τρίτη τα πρώτα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει στις 20 Ιανουαρίου ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και προορίζει τον Άντονι Μπλίνκεν για υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Πότε θα παραδώσει το Twitter τον λογαριασμό @POTUS στον Μπάιντεν;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώνει επίσημα τον μελλοντικό διορισμό την Τρίτη. Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας και ο ίδιος ο Μπλίνκεν απέφυγαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Ποιος είναι ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο 58χρονος Μπλίνκεν, ο οποίος υπήρξε πρώην αναπληρωτής υφυπουργός υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ξεκίνησε την καριέρα του στο υπουργείο Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Κλίντον.

Ειδικεύεται στην εξωτερική πολιτική γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει τόσο τους Αμερικανούς διπλωμάτες όσο και τους παγκόσμιους ηγέτες στη βελτίωση των σχέσεων μετά από τέσσερα χρόνια υπό την κυβέρνηση του Τραμπ και την εθνικιστική διαμάχη, αναφέρει η New York Times.

Ομπάμα για Τραμπ: «Να στείλουμε του πεζοναύτες να τον βγάλουν σηκωτό»

Ο ίδιος θαύμαζε τον Ομπάμα και δεν το έκρυβε. Το 2011, μετά την απόφαση του Ομπάμα να προχωρήσει η επιχείρηση δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι «δεν έχει δει ποτέ πιο θαρραλέα απόφαση από έναν ηγέτη».

Την Τρίτη τα πρώτα ονόματα της κυβέρνησης Μπάιντεν

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει την Τρίτη τα ονόματα των πρώτων μελών της κυβέρνησής του, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Ρον Κλάιν, στενός σύμβουλος του Μπάιντεν.

«Θα δείτε τις πρώτες επιλογές για την κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου την Τρίτη, αυτήν την εβδομάδα», είπε ο μελλοντικός προσωπάρχης του Μπάιντεν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, χωρίς να αναφερθεί στα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν ή σε συγκεκριμένα ονόματα.

«Πρέπει να αναμένουμε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα το κάνει ο ίδιος την Τρίτη», συμπλήρωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν, που έχει υποσχεθεί μια «κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την Αμερική», συνεχίζει τη συγκρότηση της ομάδας του για τη μετάβαση, παρά τις προσφυγές στη δικαιοσύνη των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται έως σήμερα να αποδεχθεί την ήττα του στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου.

Αυτή η συμπεριφορά είναι «επιζήμια», είπε ο Ρον Κλάιν, όμως «αυτό δεν θα αλλάξει τα αποτέλεσμα του τι θα συμβεί την 20η Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top