Βαγδάτη: Ήθελαν να χτυπήσουν την πρεσβεία των ΗΠΑ και σκότωσαν ένα κορίτσι

Επίθεση με ρουκέτες στην Πράσινη Ζώνη - Τραυμάτισαν πέντε πολίτες

Εκτόξευση Ρουκέτας

Το βράδυ της Τρίτης επτά ρουκέτες χτύπησαν τη Βαγδάτη, με κύριο στόχο την αμερικάνικη πρεσβεία, έχοντας ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός κοριτσιού και την παύση της ανακωχής που είχε κηρυχτεί εδώ και ένα μήνα στο Ιράκ.

Η επίθεση ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον πως θα αποσύρει 500 Αμερικανούς στρατιώτες από την περιοχή, αφήνοντας πίσω 2.500 στρατιωτικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, τέσσερις από τις ρουκέτες προσγειώθηκαν στην Πράσινη Ζώνη, στην οποία βρίσκονται η αμερικάνικη πρεσβεία και άλλες ξένες αποστολές. Οι υπόλοιπες τρεις ρουκέτες χτύπησαν συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας ένα κοριτσάκι και τραυματίζοντας πέντε πολίτες.

Οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την ίδια τοποθεσία στην Ανατολική Βαγδάτη, δύο ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Ιρακινού πρωθυπουργού, Μουστάφα αλ Καντίμι, και του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Τον περασμένο μήνα η Ουάσινγκτον έθεσε τελεσίγραφο στους Ιρακινούς ηγέτες, απειλώντας να αποσύρει όλους του διπλωμάτες της από το Ιράκ εάν δε σταματούσαν οι επιθέσεις. Η κλιμάκωση οδήγησε τις φιλοϊρανικές ομάδες να κηρύξουν ανακωχή, η οποία φαίνεται πως «έσπασε» με την επίθεση της Τρίτης.

Σημειώνεται πως τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες επιθέσεις πυραύλων με στόχο στην αμερικανική πρεσβεία και τις στρατιωτικές της βάσεις στο Ιράκ, με τις ΗΠΑ να ονομάζουν ως εγκέφαλο πίσω από τις επιθέσεις την Κατάμπ Χεζμπολάχ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top