Επεισόδια και διαδηλώσεις κατά της καραντίνας σε ευρωπαϊκές πόλεις    

Για «περιορισμό των ελευθεριών» κάνουν λόγο όσοι αντιδρούν 

Το video του AP για τα επεισόδια στη Φρανκφούρτη 

 

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, από πολίτες που αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Διαδηλώσεις σε Γερμανία και Γαλλία: Όχι στα μέτρα για κορωνοϊό

Στη Γερμανία, περίπου 1.000 πολέμιοι της χρήσης μασκών διαδήλωσαν στη Φραγκφούρτη, κατόπιν της παραίνεσης μιας συλλογικότητας «ελεύθερα σκεπτόμενων», 700 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ρέγκενσμπουργκ, ενώ νέες κινητοποιήσεις προβλέπεται να γίνουν σήμερα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, η Άγγελα Μέρκελ, προεξοφλεί ότι η πανδημία  «θα μας απασχολεί όλο τον χειμώνα».

Γερμανία: Τρομακτικές εικόνες συνωστισμού σε διαδήλωση στο Βερολίνο

Παρόμοια η κατάσταση στη Γαλλία, από τα επίκεντρα του λεγόμενου δεύτερου κύματος (άλλοι 359 θάνατοι χθες).  «Να ζήσουμε με τον ιό μακροπρόθεσμα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, προσθέτοντας πως εργάζεται πάνω σε νέους «κανόνες» ώσπου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο.

Και εκεί, έγιναν διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων, με τη συμμετοχή 1.500 στη Νίκαια και αρκετών εκατοντάδων στη Μασσαλία.

Χθες το απόγευμα 500 διαδηλωτές αψήφησαν τα μέτρα στη Λισαβόνα και συμμετείχαν σε «πορεία για την ελευθερία». «Η πανδημία είναι εδώ και πρέπει να προστατευτούμε, αλλά χωρίς να σκοτώσουμε την οικονομία», έκρινε η Κάρλα Τόρες, 33 ετών, που εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας κι έχει πελάτες σεφ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. «Οι πελάτες μας δεν μπορούν πια να μας πληρώσουν και πολλοί θα αναγκαστούν να απολύσουν εργαζόμενους από τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε.

Στην Πορτογαλία, μετά την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από χθες, που αφορά το 70% του πληθυσμού. Την επόμενη εβδομάδα, θα αφορά το 80% των Πορτογάλων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top