Διαδηλώσεις σε Γερμανία και Γαλλία: Όχι στα μέτρα για κορωνοϊό

Χιλιάδες άτομα στο Βερολίνο

Κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας διαδήλωσαν χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο, λέγοντας πως ο κορωνοϊός είναι «ψέμα».

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων, τα οποία εκτιμούν ότι καταπατούν τις ελευθερίες του. 

Κορωνοϊός: Πλησιάζει το 1 εκατομμύριο κρούσματα η Ρωσία

Περίπου 38.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ειρηνικά. Παρά το αίτημα για διάλυση της συγκέντρωσης, λόγω μη τήρησης αποστάσεων, οι διαδηλωτές, παρέμειναν στη θέση τους.

Φώναζαν «Αντίσταση!», μετά φώναζαν «Εμείς είμαστε ο λαός!», ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά, και μετά άρχισαν να ψέλνουν τον γερμανικό εθνικό ύμνο.

Η αστυνομία διέλυσε τελικά τη μαζική διαμαρτυρία.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία του Βερολίνου «Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν οδήγησαν σε συμμόρφωση με την κατάσταση τήρησης των προληπτικών μέτρων».

Στο Παρίσι, 200 - 300 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν επίσης για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Ζυρίχη.

«Είμαι απλώς μια πολίτης θυμωμένη για τα ελευθεριοκτόνα μέτρα που δεν έχουν ιατρική δικαιολογία», σχολίασε μια 50χρονη Γαλλίδα, που κατέβηκε να διαδηλώσει υπέρ «της ελευθερίας της επιλογής».              
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top