ΗΠΑ: Επτά νεκροί στη Β. Καρολίνα μετά από πλημμύρες που προκάλεσε η «Ήτα»

26 νεκροί στις Φιλιππίνες εξαιτίας του τυφώνα «Βάμκο»

Φονικές πλημμύρες «σάρωσαν» τις ΗΠΑ και τις Φιλιππινές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι και να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές. 

Πλήττει την Αμερική η τροπική καταιγίδα «Ήτα» - Πάνω από 200 νεκροί

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται στη Βόρεια Καρολίνα μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από ξαφνικές νεροποντές σε τμήματα της πολιτείας, που φείλονται στο καιρικό φαινόμενο της τροπικής καταιγίδας «Ήτα».

Στην κομητεία Αλεξάντερ της πολιτείας τα σωστικά συνεργεία βρήκαν τρία πτώματα και απομάκρυναν περισσότερους από 30 ανθρώπους από χώρο κατασκήνωσης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών. Συνολικά 3.100 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Τέσσερις γέφυρες και 50 αυτοκινητόδρομοι υπέστησαν ζημιές, ενώ τα σωστικά συνεργεία θα συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

πλημμύρες ΗΠΑ - κακοκαιρία Ητα

Πλημμύρες από την τροπική καταιγίδα «Ήτα». AP Images

Πέντε κομητείες στην Βόρεια Καρολίνα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χθες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων της πολιτείας.

Στην πολιτεία Σάρλοτ τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν 143 μαθητές από το Charlotte Corvian Community School το οποίο πλημμύρισε, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Σάρλοτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπική καταιγίδα «Ήτα» στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους στην κεντρική Αμερική από τις 3 Νοεμβρίου.

Καταστροφικές πλημμύρες και 26 νεκροί στις Φιλιππίνες εξαιτίας του τυφώνα «Βάμκο»

Στιγμιότυπα από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας «Βάμκο» στις Φιλιππίνες. AP Hub Video

Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας του πλήγματος του τυφώνα «Βάμκο» στις Φιλιππίνες αυξήθηκε σε 26 νεκρούς.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο έφερε ανέμους με ταχύτητες ως και 155 χιλιομέτρων την ώρα και καταρρακτώδεις βροχές και προκάλεσε εκτενείς πλημμύρες και ζημιές σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια στην πρωτεύουσα Μανίλα και κοντινές επαρχίες.

τυφώνας Φιλιππίνες

Μεγάλες καταστροφές στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα «Βάμκο». AP Images

Ο «Βάμκο», το 21ο κυκλωνικό ακραίο φαινόμενο που πλήττει την ασιατική χώρα φέτος, άφησε επίσης πίσω 25 τραυματίες, ενώ 14 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σύμφωνα με τα δεδομένα της αστυνομίας.

Οι πλημμύρες που προκάλεσε στη Μανίλα χαρακτηρίζονται οι χειρότερες των τελευταίων ετών.

Ο απολογισμός των θυμάτων υπόκειται σε επαλήθευση από την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top