Ερντογάν: Αντίπαλος με τον γαμπρό του στις επόμενες εκλογές;

Λέγεται ότι ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας

Για υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία της Τουρκίας ετοιμάζεται ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Γενίτσαγ».

Τουρκία: Ο γαμπρός του Ερντογάν πιάστηκε στα χέρια με τον νέο τραπεζίτη

Ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών παραιτήθηκε τη Δευτέρα για λόγους υγείας, ανακοινώντας την είδηση μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. Αρχικά, προκλήθηκε σύγχυση και έγινε λόγος για παραβίαση του λογαριασμού του και fake news. Ωστόσο αργότερα η είδηση της παραίτησης επιβεβαιώθηκε και ο Ερντογάν συμφώνησε, διορίζοντας στη θέση του γαμπρού του τον Λουτφί Ελβάν.

Οι σχέσεις μεταξύ Ερντογάν και Αλμπαϊράκ όμως πάνε από το κακό στο χειρότερο, ειδικά μετά την πτώση της τουρκικής λίρας αλλά και τον καβγά ανάμεσα στον Αλμπαϊράκ και τον νυν υπουργό Οικονομικών.

Ερντογάν: «Ο γαμπρός μου παραιτήθηκε για λόγους υγείας»

Ο Ερντογάν άργησε αλλά πήρε θέση για την παραίτηση του γαμπρού του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. 

Τουρκία: Δεκτή έκανε την παραίτηση του γαμπρού του ο Ερντογάν

«Ευχαριστώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους του έθνους μου τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα μας. O ίδιος ζήτησε την απαλλαγή από τα καθήκοντά του για λόγους υγείας, εμείς κάναμε δεκτό αυτό το αίτημα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Οι φήμες όμως θέλουν τον ίδιο να «ξηλώνει» τον γαμπρό του από την εν λόγω θέση.

«Βγήκαν στη φόρα» τα σκάνδαλα του γαμπρού

Η παραίτηση έβγαλε ξανά στη φόρα τα σκάνδαλα του «Μίστερ 20%», όπως είναι γνωστός στην Άγκυρα ο γαμπρός για τις μίζες που φέρεται να λάμβανε μέσω του λαθρεμπορίου πετρελαίου.

Στραμμένα στον Ερντογάν τα βλέμματα για την παραίτηση του γαμπρού του

Ο πολυμήχανος και φιλόδοξος Αλμπαϊράκ το 2017 πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο των «paradise papers», φιγουράροντας στην λίστα με off shore στη Μάλτα, ενώ αγόρασε 13 στρέμματα κατά μήκος της σχεδιαζόμενης Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης. 

Το 2019 φέρεται να απάτησε την αγαπημένη κόρη του σουλτάνου με τη Μις Τουρκία Οζγκέ Ουλουσόι. Από τότε, ο σουλτάνος ψάχνει αφορμή να τον ξεφορτωθεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top