Τουρκία: Ο γαμπρός του Ερντογάν πιάστηκε στα χέρια με τον νέο τραπεζίτη

Νέο υπουργό Οικονομικών διόρισε ο Τούρκος πρόεδρος

Ένα απίστευτο περιστατικό φέρεται να συνέβη στο Προεδρικό Μέγαρο ανάμεσα στον πρώην υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, και τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Τουρκία: Δεκτή έκανε την παραίτηση του γαμπρού του ο Ερντογάν

Την είδηση έκανε γνωστή η εφημερίδα «Cumhuriyet» και ένας βουλευτής του Iyi Parti. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το βράδυ του Σαββάτου ο Ερντογάν ενημερώθηκε για την εξάντληση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας και αμέσως κάλεσε τον γαμπρό του να τον ενημερώσει για την κατάσταση. Ο Αλμπαϊράκ πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο και φέρεται να πιάστηκε στα χέρια με τον νέο τραπεζίτη, καθώς ήθελε άλλον στη θέση του.

Ο βουλευτής έγραψε στο Twitter: «Αυτή είναι μια κρατική κρίση. Από έμπιστη πηγή… Χθες ο Νατσί Αγμπάλ εξηγεί στον παλάτι ότι έχουν τελειώσει τα αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας. Γίνεται επικοινωνία με τον γαμπρό και του απευθύνεται το ίδιο ερώτημα. Ο γαμπρός άρον άρον πάει στο παλάτι αλλά δεν μπορεί να δει τον κ. Ερντογάν. Στην έξοδο συναντά τον Αγμπάλ και λογοφέρνουν σε σημείο να πιαστούν στα χέρια».

Νέο υπουργό Οικονομικών διόρισε ο Ερντογάν

Με προεδρικό διάταγμα τα μεσάνυχτα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διόρισε τον Λουτφί Ελβάν στη θέση του υπουργού Οικονομικών αντικαθιστώντας τον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο Λουτφί Ελβάν είχε εκλεγεί βουλευτής με το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ το 2007, διετέλεσε σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου και συμμετείχε επίσης στην Μικρή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρκίας - ΕΕ. Το 2016 είχε αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του τότε Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Κρίση στην οικογένεια Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε την παραίτησή του για λόγους υγείας μέσω Instagram, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα για την αυθεντικότητα της είδησης. Παρόλα αυτά, η παραίτηση έγινε δεκτή τη Δευτέρα από τον Ερντογάν.

Ωστόσω νέες πληροφορίες φέρνουν στο φως μια οικογενειακή κρίση ανάμεσα σε Ερντογάν και Αλμπαϊράκ, ο οποίος έχει παντρευτεί την κόρη του Τούρκου προέδρου, Εσρά.

Σύμφωνα με την «Cumhuriyet» μετά και τον διορισμό του νέου προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας, ο Αλμπαϊράκ έμαθε ότι γίνονταν σκέψεις από τον Ερντογάν να απομακρύνει και τον ίδιο από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Τότε ο Αλμπαϊράκ αντέδρασε ανακοινώνοντας την παραίτησή του μέσω Instagram. Η κίνηση αυτή εξόργισε τον Ερντογάν και προκλήθηκε οικογενειακή κρίση. «Τέτοια παραίτηση δε γίνεται», φέρεται να είπε ο Ερντογάν. Με την παραίτησή του ο Αλμπαϊράκ του έδωσε το μήνυμα: «Εσύ δεν μπορείς να με απομακρύνεις, εγώ παραιτούμαι». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top