Τσεχία: «Κατεβάζουν ρολά​​​​​​​​​​​​» καταστήματα και υπηρεσίες λόγω Covid

Μεγάλη ανησυχία για το σύστημα υγείας της χώρας

Μεγάλη αυήξηση των κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη / Reuters

Νέα μέτρα έλαβε η Τσεχία για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στη χώρα.

Η κυβέρνηση διέταξε σήμερα, Τετάρτη, το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων και υπηρεσιών και τον περιορισμό των μετακινήσεων με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους εργασίας ή για ιατρικές επισκέψεις.

Αντιμέτωπη με ρεκόρ κρουσμάτων η Ευρώπη - Η κατάσταση στις γειτονικές χώρες

Ο υπουργός Υγείας, Ρόμαν Πρίμουλα, δήλωσε ότι το σύστημα υγείας της χώρας θα φθάσει σύντομα στα όρια των δυνατοτήτων του και ότι αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα, τα νοσοκομεία θα έχουν ελλείψεις από κλίνες τον Νοέμβριο.

Η Τσεχία κατέγραψε 11.984 νέα κρούσματα στις 20 Οκτωβρίου, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τότε που η πανδημία εμφανίστηκε στη χώρα, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είναι αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των μολύνσεων.

Συνολικά 1.619 άνθρωποι έχουν πεθάνει από covid-19 στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Θετικός στον κορωνοϊό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάν Χάματσεκ, που είναι επίσης υπουργός Εσωτερικών.

Ο 41χρονος Χάματσεκ, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι και επικεφαλής της επιτροπής που διαχειρίζεται την επιδημία covid-19.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top