Ερντογάν: Μεγαλύτερο απ΄ό,τι υπολογίζαμε το κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα

Έταξε στους Τούρκους ότι θα του κάνει Σεΐχηδες

Το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψε το περασμένο καλοκαίρι η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά, ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, εκτιμώντας ότι η ποσότητά του έφτανε τα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. 

Fitch: Υποβαθμίζει την τουρκική οικονομία παρά... το κοίτασμα αερίου

Το σόου πάνω στο «Φατίχ» και οι υποσχέσεις

Δείτε στο βίντεο τις εξαγγελίες Ερντογάν πάνω στο «Φατίχ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος πάνω στο γεωτρύπανο «Φατίχ» προχώρησε για άλλη μια φορά σε παραλήρημα δηλώσεων και εξαγγελιών, τάζοντας στους πολίτες πλούτη και ανέσεις, ώστε να πείσει τους Τούρκους πολίτες που υποφέρουν από την οικονομική κρίση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι θα τους μετατρέψει σε ...Σαουδική Αραβία. 

«Υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον. Επομένως το κοίτασμα φτάνει τα 405 δισεκ. κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, εν πλω στο πλοίο-γεωτρύπανο «Φατίχ», στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτό το φυσικό αέριο θα φτάσει στα τουρκικά νοικοκυριά το 2023. Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει «να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων».

Ταυτόχρονα, έδωσε το στίγμα του για την ανατολική Μεσόγειο και επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Ευρώπη την οποία απείλησε με διάλυση.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top