Συναγερμός στο Βατικανό - Βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού στην κατοικία του Πάπα

Τι αναφέρει επίσημη ανακοίνωση

Συναγερμός σήμανε στο Βατικανό όταν ένας άνδρας που ζει στην ίδια κατοικία με τον Πάπα Φραγκίσκο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και απομονώθηκε.

Kορωνοϊός - Βατικανό: Ανησυχία για τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται και είναι ασυμπτωματικός, εγκατάλειψε την κατοικία στη Σάντα Μάρτα και απομονώθηκε μαζί με άλλους με τους οποίους είχε άμεση επαφή, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλος ένοικος της ίδιας κατοικίας που διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και σουίτες, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό όταν η πανδημία έπληξε την Ιταλία τον Μάρτιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονά του λόγω ασθένειας όταν ήταν νέος στην γενέτειρά του την Αργεντινή, υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση για τον κορωνοϊό.

Το Βατικανό, το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, που περιβάλλεται από την Ρώμη, έχει επηρεαστεί ελάχιστα από την πανδημία και συνολικά έχουν καταγραφεί εκεί περίπου 24 κρούσματα.

Τρεις κάτοικοι του Βατικανού, που είχαν διαγνωστεί θετικοί, έχουν ιαθεί, προσθέτει η σημερινή ανακοίνωση, ενώ την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top