Kορωνοϊός - Βατικανό: Ανησυχία για τον Πάπα Φραγκίσκο

Διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό τέσσερα μέλη της Ελβετικής φρουράς του

Έντονη ανησυχία προκλήθηκε στο Βατικανό για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου καθώς διαγνώστηκαν θετικά στο νέο κορωνοϊό τέσσερα μέλη της Ελβετικής φρουράς του. Τα τέσσερα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα του ιού και έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως έγινε γνωστό από την Αγία Έδρα. 

Πάπας Φραγκίσκος: «Ζήτησα από τον Κύριο να σταματήσει την επιδημία»

Η ανησυχία ωστόσο εντείνεται για τον 83χρονο Πάπα, εξαιτίας της ηλικίας του καθώς ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Παρόλα αυτά και παλιότερα είχαν εκφραστεί φόβοι για τη  υγεία του όταν είχε εμφανιστεί να βήχει κατά τη διάρκεια λειτουργίας, να φυσά τη μύτη του και να τρίβει τα μάτια του, αφού προηγουμένως είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό ένα μέλος του προσωπικού του.

Όπως αποδείχθηκε, λίγες μέρες αργότερα, επρόκειτο για ένα απλό κρυολόγημα, το οποίο όμως ανάγκασε τον Πάπα να απέχει από τα καθήκοντά του για κάποιο χρονικό διάστημα. 

Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος ακύρωσε εκδήλωση λόγω «ελαφριάς αδιαθεσίας»

Τονίζεται ότι παρόλο την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή του Λάτσιο και μολονότι οι τέσσερις Ελβετοί φρουροί διαγνώστηκαν θετικοί, ούτε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ούτε ο καρδινάλιος Πελ φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top