Ινδία: Νεκρές δύο γυναίκες που έπεσαν θύματα ομαδικών βιασμών

«Το παιδί μου δεν μπορούσε να σηκωθεί ή να μιλήσει»

Η αστυνομία επέβαλε νόμο έκτακτης ανάγκης σε χωριό της Ινδίας καθώς η αποτέφρωση του 19χρονου θύματος βιασμού πυροδότησε συγκρούσεις / Reuters

Δύο νεαρές γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία αφού πρώτα έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Η πρώτη υπόθεση αφορά μια 19χρονη κοπέλα, η οποία πέθανε την περασμένη Τρίτη σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί. Η κοπέλα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς εξαιτίας των τραυμάτων που έφερε, είχε μείνει παράλυτη.

Ινδία: Αρνήθηκε να τον παντρευτεί και την απήγαγε στη μέση του δρόμου

Ο θάνατός της προκάλεσε το ξέσπασμα διαδηλώσεων τόσο στο Δελχί όσο και σε πολλές πόλεις του Ουτάρ Πραντές.

Την Τετάρτη η οικογένεια της 19χρονης κατήγγειλε ότι η σορός της κατασχέθηκε από την αστυνομία, παρά την αντίσταση που προέβαλαν συγγενείς της και συγχωριανοί της και αποτεφρώθηκε στη διάρκεια της νύχτας.

Το δεύτερο θύμα ήταν μια κοπέλα 22 ετών που ανήκε στην κάστα «ντάλιτ», τη χαμηλότερη στην Ινδία, πέθανε αφού έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η γυναίκα δέχτηκε την επίθεση την περασμένη Παρασκευή και πέθανε καθ’ οδόν προς νοσοκομείο του Ουτάρ Πραντές, διευκρίνισε η αστυνομία του κρατιδίου αυτού της βόρειας Ινδίας.

Οι «ντάλιτ», που παλαιότερα ονομάζονταν «ανέγγιχτοι», είναι η κατώτατη κάστα στην Ινδία. Οι περίπου 200 εκατομμύρια ντάλιτ είναι θύματα διακρίσεων και επιθέσεων, οι οποίες έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων τους.

Οι δύο ύποπτοι για τον βιασμό της 22χρονης έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμό και φόνο, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες, πέρα από το γεγονός ότι διεξέγεται έρευνα και ότι οι δύο άνδρες ενδέχεται να δικαστούν από τα ειδικά δικαστήρια που έχουν συσταθεί για την εξέταση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης.

«Ένας οδηγός την έφερε σπίτι. Την έριξαν μπροστά από το σπίτι μας. Το παιδί μου δεν μπορούσε να σηκωθεί ή να μιλήσει», δήλωσε η μητέρα της, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Ινδία: Έναν βιασμό κάθε 15 λεπτά δείχνουν τα ομοσπονδιακά στοιχεία

Η Ινδία θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τις γυναίκες, με έναν βιασμό να συμβαίνει κάθε 15 λεπτά, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία, αριθμό τον οποίο οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν πολύ υποτιμημένο.

Κατά μέσο όρο 87 βιασμοί αναφέρονταν κάθε ημέρα το 2019 στην Ινδία, ενώ τα εγκλήματα εναντίον των γυναικών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι πολλοί βιασμοί δεν καταγγέλλονται.

Το Ουτάρ Πραντές θεωρείται το λιγότερο ασφαλές κρατίδιο της Ινδίας για τις γυναίκες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top