Πέθανε ο Κίνο, «πατέρας» της Μαφάλντα

Ο σκιτσογράφος απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών

Ο σκιτσογράφος Κίνο, περισσότερο γνωστός ως ο «πατέρας» της Μαφάλντα, πέθανε σε ηλικία 88 ετών την Τετάρτη, βυθίζοντας σε πένθος την Αργεντινή.

Τον θάνατο του σπουδαίου Αργεντίνου σκιτσογράφου ανακοίνωσε ο εκδότης του, Ντάνιελ Ντιβίνσκι. «Ο Κίνο πέθανε. Όλοι οι καλοί άνθρωποι της χώρας και του κόσμου, θα θρηνήσουν για εκείνον», έγραψε στο twitter.

Το αληθινό του όνομα ήταν Χοακίν Σαλβαδόρ Λαβάδο. Γεννήθηκε στη Μεντόζα της Αργεντίνης το 1932, ενώ η καταγωγή του ήταν από την Ανδαλουσία. Η καριέρα του ως σκιτσογράφος ξεκίνησε το 1963, όμως η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1964 με την δημιουργία της Μαφάλντα.

Η Μαφάλντα είναι ένα κορίτσι 6 ετών, μισεί τη σούπα και λατρεύει τους Beatles. Οι απορίες της περιστρέφονται γύρω από ζητήματα της ανθρωπότητας και πολιτικές εξελίξεις εκείνης της εποχής, προκαλώντας συχνά πονοκέφαλο και αμηχανία στους γονείς της.

Οι ιστορίες της Μαφάλντα έλαβαν τέλος το 1973, ωστόσο παραμένει σύμβολο μέχρι και σήμερα. Μεταφράστηκε σε παραπάνω από 30 γλώσσες, έγινε σειρά κινουμένων σχεδίων, ενώ η Unicef την επέλεξε ως εκπρόσωπο για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top