Ινστιτούτο Παστέρ-Γαλλία: Ανακαλύφθηκε θαυματουργή ουσία κατά του Covid-19;

Τι δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής Benoit Deprez

Σύνταξη: Μαρία Δεναξά

Σε βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα του το παράρτημα του Ινστιτούτου Παστέρ της Λιλ, περιγράφει λεπτομερώς την ανακάλυψη μιας πολλά υποσχόμενης ουσίας για τη θεραπεία του κορωνοιού.

Ευρώπη κορωνοϊός: Περισσότερα μέτρα καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Ο επιστημονικός διευθυντής του παραρτήματος του Ινστιουτούτου Παστέρ στη Λιλ, καθηγητής Benoit Deprez, περιέγραψε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις επιστημονικές έρευνες του Ινστιτούτου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ανακάλυψη. «Στις αρχές του καλοκαιριού εντοπίσαμε ένα πολλά υποσχόμενο μόριο, για το οποίο βρισκόμαστε στη διαδικασία σχεδιασμού μίας κλινικής δοκιμής», εξηγεί αρχικά. «Η ουσία έχει πολύ μεγάλη ισχύ κατά του ιού», αποκαλύπτει.

«Το επόμενο βήμα για αυτό το σχέδιο είναι να λάβουμε την εξουσιοδότηση για τις κλινικές δοκιμές, να γίνει κάλεσμα εθελοντών και μέτρηση της επίδρασης της ουσίας στους ασθενείς, ιδίως σε άτομα που θα ασθενήσουν βαριά».

Κορωνοϊός και καρδιαγγειακή υγεία- Τι προκαλεί σε όσους έχουν νοσήσει

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε άνθρωπο, προβλέπονται στο τέλος του 2020. Αυτή η ανακάλυψη κατέστη δυνατή χάρη στην ύπαρξη μιας «χημικής» βιβλιοθήκης στο Ινστιτούτο Παστέρ της Λιλ, η οποία περιέχει μια γκάμα από 2.000 φάρμακα που κυκλοφορούν στο παγκόσμιο εμπόριο.   

«Είναι μία πραγματική ελπίδα για ταχεία θεραπεία και την αποφυγή της νοσηλείας», δηλώνει ο καθηγητής. Και αν ο χρόνος μεταξύ της ανακάλυψης του μορίου και της έναρξης των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους φαντάζει μακρύς, «είναι ο φυσιολογικός χρόνος για την επιστημονική έρευνα, η οποία απαιτεί μεγάλη αυστηρότητα που είναι η εγγύηση για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων μας», καταλήγει ο Benoit Deprez.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top