Μέρκελ: «Τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν 19.200 ημερησίως»

Συνολικά 285.332 τα κρούσματα στη Γερμανία

Όσο περνάνε οι μέρες, ο κορωνοϊός στην Ευρώπη «καλπάζει», με τη Γερμανία να καταγράφει συνολικά 285.332 κρούσματα.

Μάλιστα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η εκθετική τάση του ιού στη χώρα, τα ημερήσια κρούσματα μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 19.200. Η ίδια τόνισε, επίσης, ότι η οικονομία θα πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Η επανέναρξη των διερευνητικών στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Μισέλ με Ερντογάν

«Οφείλουμε γρήγορα να περιορίσουμε τις μολύνσεις και να επέμβουμε. Πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες, διατηρώντας, συγκεκριμένα, την οικονομία σε λειτουργία και τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ανοιχτούς. Το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον αυτήν την στιγμή», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας. 

Η Bild γράφει πως για τη Μέρκελ το πρόβλημα επεκτείνεται έντονα από τα πάρτι, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, καθώς και τις επισκέψεις σε εστιατόρια.

Γερμανία: Ερευνητές ανακάλυψαν αποτελεσματικά αντισώματα κατά του κορωνοϊού

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις τοπικές εστίες αποτελεσματικά αλλιώς τα Χριστούγεννα θα δούμε αριθμούς κρουσμάτων όσα και αυτούς στη Γαλλία», δήλωσε σήμερα η Μέρκελ.

Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε 1.192 νέα κρούσματα Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο στη χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Οι θάνατοι ανέρχονται σε 9.460 συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top