Γκρέτα Τούνμπεργκ: Στο πλευρό ΜΚΟ της Αφρικής - Δωρίζει 150.000 ευρώ

«Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η ακτιβίστρια από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, όπως ανακοίνωσε, πρόκειται να δωρίσει μέσω του ιδρύματός της που δημιουργήθηκε πρόσφατα, το ποσό των 150.000 ευρώ σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη στήριξη «ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης στην Αφρική».

Το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, η ΜΚΟ με ειδίκευση στην ηλιακή ενέργεια Solar Sister και η μη κυβερνητική οργάνωση Oil Change International, θα ενισχυθούν με το ποσό των 50.000 ευρώ η καθεμία.

«Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επηρεάζει όλους μας. Όμως όλοι δεν υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε η διάσημη έφηβη σε ανακοίνωση. «Η Αφρική πλήττεται δυσανάλογα από την κλιματική κρίση, ενώ συμβάλλει σε αυτή στο μικρότερο βαθμό», ανέφερε.

Το ίδρυμα Greta Thunberg ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, με αφορμή το βραβείο Right Livelihood που έλαβε η νεαρή ακτιβίστρια, το οποίο μάλιστα συνοδευόταν από ένα εκατομμύριο σουηδικές κορώνες (περίπου 100.000 σε ευρώ). Το ίδρυμα είχε σημαντική εισροή χρημάτων αυτό το καλοκαίρι.

Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης: Πιθανή νικήτρια φέτος η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Μέρκελ υποδέχεται στην Καγκελαρία την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Τον περασμένο Ιούλιο, το κορίτσι από τη Σουηδία διακρίθηκε άλλη μια φορά, αποσπώντας το πορτογαλικό βραβείο «Gulbenkian for Humanity», που συνοδευόταν από το οικονομικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου ευρώ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top