Η Μέρκελ υποδέχεται στην Καγκελαρία την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Νεαροί ακτιβιστές προωθούν τα αιτήματά τους για το κλίμα

Την πόρτα της Μέρκελ ξαναχτυπά η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματά της για ισχυρότερη δράση όσον αφορά στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό «Time»!

Η Σουηδή έφηβη μαζί με άλλους νεαρούς ακτιβιστές έφτασαν σήμερα στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, για περίπου μιάμιση ώρα. Πρόκειται για μία από τις πρώτες συνομιλίες των νεαρών ακτιβιστών με παγκόσμιο ηγέτη από την αρχή της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Ύποπτα συμπτώματα παρουσίασε η Γκρέτα Τούνμπεργκ!

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού εμπόδισε το κίνημα «Παρασκευή για το Μέλλον», ηγέτιδα του οποίου είναι η Τούνμπεργκ, να πραγματοποιήσει μαζικές συγκεντρώσεις τους τελευταίους μήνες.

5 Mαρτίου 2020: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Σύνοδο Ευρωπαίων Ηγετών για το Περιβάλλλον, στις Βρυξέλλες.

5 Mαρτίου 2020: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Σύνοδο Ευρωπαίων Ηγετών για το Περιβάλλλον, στις Βρυξέλλες.

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κάνουν πολύ λίγα για να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που θερμαίνουν την ατμόσφαιρα.

Τραμπ για Τούνμπεργκ: «Θα λάτρευα να τη δω, να της μιλήσω»

Σε επιστολή τους που εστάλη σε παγκόσμιους ηγέτες τον περασμένο μήνα, ζήτησαν πολλά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της χρηματοδότησης για έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2019, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε από το νέο Μουσείο του Μέλλοντος στο Βερολίνο τη στρατηγική της για το κλίμα. «Σήμερα ζούμε με τρόπο μη-βιώσιμο» είπε και πρόσθεσε: «Δεν το κάνουμε από ιδεολογία, αλλά επειδή υπάρχουν πάρα πολλά επιστημονικά στοιχεία», σημειώνοντας ότι ως επιστήμονας, η ίδια συγκινείται από το σύνθημα της νεαρής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Ενωθείτε πίσω από την επιστήμη».

Πώς ξεκίνησε η δράση της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η πρώτη φορά που η Γκρέτα Τούνμπεργκ ενημερώθηκε για την κλιματική αλλαγή ήταν στα 8 της χρόνια, όταν κατά τη διάρκεια μαθήματος, προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η δράση της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, όταν η επίμονη διαμαρτυρία της για το κλίμα έξω από το κοινοβούλιο της Στοκχόλμης προσέλκυσε το ενδιαφέρον των παγκόσμιων μέσων.

Διοργάνωσε, επίσης, για πρώτη φορά τη «Σχολική Απεργία για το Κλίμα» μπροστά από το Σουηδικό Κοινοβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, εμπνέοντας εκατοντάδες μαθητές σε όλο τον κόσμο. Έκτοτε, κάθε Παρασκευή πολλοί μαθητές διαδηλώνουν για το κλίμα στο πλαίσιο των «FridaysforFuture».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top