Κορωνοϊός: Ετοιμάζονται για διανομή εμβολίου στις ΗΠΑ

Πιθανόν ακόμη και πριν τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο

Εμβόλιο

Να προετοιμάσουν τη μεγάλης κλίμακας διανομή ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις αρχές Νοεμβρίου ζήτησαν απ’ όλες τις πολιτείες της χώρας οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή πολλών αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, το εμβόλιο είναι προ των πυλών και ίσως δοθεί πριν τις αμερικανικές εκλογές, στις 3 Νοεμβρίου.

Κορωνοϊός: Τέλος τα τεστ - Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC) «ζητά επειγόντως» από τις πολιτείες να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε τα κέντρα διανομής για ένα μελλοντικό εμβόλιο να μπορούν να είναι «σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία έως την 1η Νοεμβρίου 2020», ανέφερε ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ σε επιστολή που έστειλε προς όλες τις πολιτείες την περασμένη εβδομάδα και την οποία επικαλέστηκε η Wall Street Journal.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τους New York Times στα έγγραφα αναφέρεται ποιες κατηγορίες πολιτών θα λάβουν πρώτοι το εμβόλιο. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, τροφίμους δομών, όπως οι οίκοι ευγηρίας, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτούς
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top