Ο Τζο Μπάιντεν «κόκκινο πανί» για Ερντογάν και Τούρκους

Δηλώνει φιλέλληνας και η ελληνική ομογένεια τον στηρίζει

Ο Τζο Μπάιντεν έχει γίνει ο «αμερικανικός εφιάλτης» του Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανησυχεί μήπως τελικά ο φιλέλληνας αντίπαλος του Tραμπ βγάλει νοκ άουτ στις εκλογές τον σύμμαχό του και Αμερικανό Πρόεδρο κι έτσι o σουλτάνος χάσει τα ρουσφέτια.

Τζο Μπάιντεν: Έγινε και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg ο  λόγος που οι Τούρκοι είναι έξαλλοι με τον αντίπαλο του Τραμπ, Τζο Μπάιντεν είναι γιατί στηρίζει όσους πολεμάει ο σουλτάνος:  τους Κούρδους του Ιράκ, τους Σύρους και φυσικά τις ελληνικές θέσεις. Συχνά πυκνά δηλώνει πως αισθάνεται Έλληνας και πως θα μπορούσε κανείς να ξεχάσει το 2012. Είχε πιάσει συζήτηση με παρέα που μιλούσε ελληνικά στο Οχάιο λέγοντάς τους «Γεια σας. Είμαι ο Τζο Μπαϊντενόπουλος». 

Εγκώμιο Τραμπ για Ερντογάν: «Ταιριάζω μαζί του... Ακούει»

Η ελληνική ομογένεια τον στηρίζει. Μία ακόμη διαφορά του με τον Τραμπ είναι πώς η σύζυγός του Τζιλ, τον στηρίζει .
«Πώς ξανακάνεις ολόκληρη μια τσακισμένη οικογένεια; Με τον ίδιο τρόπο που κάνεις ένα έθνος ολόκληρο. Με αγάπη και κατανόηση - Και αν έχω την τιμή να υπηρετήσω ως Πρώτη Κυρία, θα το κάνω κι εγώ» είπε η σύζυγος του, Τζιλ Μπάιντεν.

Ο Τραμπ χάνει ψήφους λόγω Covid

Ο Τραμπ δε χάνει μόνο το ελληνικό λόμπι. Πολλοί Αμερικανοί του γυρνούν τη πλάτη για την πολιτική του απέναντι στην πανδημία.

«Είμαι μια από τους πολλούς που έχασα έναν αγαπημένο από το COVID. Ο μπαμπάς μου, ο Mark Anthony Urquiza, έπρεπε να είναι εδώ σήμερα, αλλά δεν είναι. Είχε πίστη στον Ντόναλντ Τραμπ. Τον ψήφισε, τον άκουσε, τον πίστεψε και όταν είπαν ότι ο κορωνοϊός ήταν υπό έλεγχο και θα εξαφανιστεί» περιέγραψε η Κριστίνα Ουρκούιζα, κόρη θύματος του κορωνοϊού.

Ωστόσο ο Τραμπ ασχολείται με το να κράζει τους Ομπάμα. «Δε θα ήμουν στον Λευκό Οίκο αν δεν ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, γιατί έκαναν κακή δουλειά. Μπάιντεν και Ομπάμα. Και αν έκαναν καλή δουλειά, δε θα ήμουν εδώ. Θα έφτιαχνα κτίρια κάπου και θα περνούσα καλά»

Σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

«Εάν προτιμάτε έναν Πρόεδρο που θεωρεί ως δουλειά το να περνάει ώρες βλέποντας τηλεόραση και τσεκάροντας ανθρώπους στα social media, ο Τραμπ είναι ο άνθρωπός σας» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top