Εγκώμιο Τραμπ για Ερντογάν: «Ταιριάζω μαζί του... Ακούει»

Τον χαρακτηρίσε ως «σκακιστή παγκόσμιας κλάσης»

Το εγκώμιο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου, αναφέροντας ότι ο δημοκρατικός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζο Μπάιντεν, δε θα είναι σε θέση να αντισταθεί στους «σκακιστές παγκόσμιας κλάσης», όπως ο Σουλτάνος.

Οργή στην Τουρκία για τις δηλώσεις Μπάιντεν – Ήταν καταπέλτης κατά Ερντογάν

«Αντιμετωπίζεις ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Αντιμετωπίζεις σκακιστές παγκόσμιας κλάσης ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τα ξέρω όλα. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον Ερντογάν της Τουρκίας. Δεν μπορείς να έχεις έναν άντρα που δε ξέρει πού βρίσκεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο δίκτυο Fox.

Επίσης επεσήμανε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν της Τουρκίας.

«Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες. Όταν ρώτησε αν αυτό οφείλεται στο ρόλο του ως ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παγκόσμιοι ηγέτες του απάντησαν λέγοντας: «Λόγω της προσωπικότητάς σας. Δε μου αρέσει να το λέω δημοσίως… ταιριάζω μαζί του. Ακούει», τόνισε ο Τραμπ για τον Ερντογάν.

Τραμπ και Ερντογάν

Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. AP Images

Ο Τραμπ αυξάνει την κριτική του απέναντι στον Μπάιντεν

Ο Τραμπ αυξάνει την κριτική του Μπάιντεν, αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι ο 77χρονος υποψήφιος Δημοκρατικός δεν είναι ικανός να αναλάβει αξίωμα. Ο Τραμπ ανέφερε, μάλιστα, ότι ο Μπάιντεν είναι «πυροβολημένος» και φοβάται να φύγει από το υπόγειό του λόγω του φόβου του να μιλήσει.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ ακολουθούν ένα βίντεο του Μπάιντεν που ζητούσε την απομάκρυνση του Ερντογάν, το οποίο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο. Αποκαλώντας τον Ερντογάν «αυτοκράτορα», ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον «ενθάρρυνε» τους αντιπάλους του να τον νικήσουν στο κάλπη σε συνάντηση της 16ης Δεκεμβρίου με τους εκδότες των New York Times.

Η κίνηση της Μελάνια Τραμπ που προκάλεσε

Πρόβλημα για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ δημιούργησε η άρνηση της Μελάνια να του κρατήσει το χέρι κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο.

Η στιγμή απαθανατίστηκε από την επιστροφή τους στην Ουάσινγκτον μετά από ταξίδι στο Νιου Τζέρσει με τον 14χρονο γιο τους, Μπάρον. Το βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, δείχνει την 50χρονη, πρώην μοντέλο, να κατεβαίνει το προεδρικό αεροσκάφος με τακούνια, όσο προσπαθούσε να κρατήσει το φόρεμά της από τον θυελλώδη άνεμο.

Όχι μία, αλλά δύο φορές προσπάθησε ο Τραμπ να της πιάσει το χέρι, αλλά αυτή αρνήθηκε, με αποτέλεσμα την δεύτερη φορά να της ακουμπήσει απλά την πλάτη. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top