Συναγερμός στο Βερολίνο: Άνδρας προκάλεσε διαδοχικά τροχαία ατυχήματα

Φώναξε: «Ο Θεός είναι ο μέγιστος»

Άνδρας με «ισλαμιστικά κίνητρα» έσπειρε τον τρόμο σε δρόμο του Βερολίνου το απόγευμα της Τρίτης, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους. Από αυτούς, οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Γερμανία: Τον έψαχναν 2.500 αστυνομικοί για πέντε μέρες στον Μέλανα Δρυμό

«Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα, το κίνητρο της πράξης αυτής ήταν ισλαμιστικό», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πρωτεύουσας της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Φώναξε: «Ο Θεός είναι ο μέγιστος»

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν 30χρονο Ιρακινό, ο οποίος φώναξε «Αλάχου άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο μέγιστος) βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του, αφού είχε πέσει πάνω σε πολλά οχήματα και δύο μοτοσικλέτες σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της πόλης.

«Να μην πλησιάσει κανείς, αλλιώς θα πεθάνετε όλοι!», φώναξε στη συνέχεια ο ίδιος προς τους περαστικούς αφού τοποθέτησε ένα μεταλλικό κουτί πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον 30χρονο, ενώ αποδείχθηκε ότι το κουτί αυτό δεν περιείχε εκρηκτικά, αλλά μόνο μερικά εργαλεία. Ένα άλλο κουτί που βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος του δράστη επίσης δεν ήταν επικίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013, ο αριθμός των ισλαμιστών που θεωρούνται επικίνδυνοι και ζουν στη Γερμανία έχει πενταπλασιαστεί και πλέον φτάνει τους 680.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top