ΗΠΑ: Καταγράφηκε η υψηλότερη παγκοσμίως θερμοκρασία των τελευταίων 100 ετών

Στην Κοιλάδα του Θανάτου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 54,4 βαθμούς Κελσίου

'Ηλιος

Θερμοκρασία ρεκόρ σημειώθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου στην Κοιλάδα του θανάτου των ΗΠΑ (Death Valley), καθώς ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 54,4 βαθμούς Κελσίου (130 Φαρενάιτ).

Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) αποτελεί την υψηλότερη θερμοκρασία παγκοσμίως εδώ και πάνω από έναν αιώνα, ανακοινώθηκε από 

«Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η υψηλότερη επίσημα επιβεβαιωμένη θερμοκρασία από τον Ιούλιο του 1913», ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Λας Βέγκας χθες, Κυριακή, το απόγευμα, υπογραμμίζοντας ότι η καταγραφή είναι προκαταρκτική.

Το ρεκόρ θα χρειαστεί να εξετασθεί επισήμως, πριν επιβεβαιωθεί, λόγω της σημασίας του, πρόσθεσε η NWS στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η θερμοκρασία των 54,4 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε από τον αυτοματοποιημένο μετεωρολογικό σταθμό της NWS κοντά στο κέντρο επισκεπτών του Φέρνας Κρικ (Ρέμα του Καμινιού) κοντά στα σύνορα με τη Νεβάδα στις 3:41 μ.μ. τοπική ώρα.

Το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας όλων των εποχών στην Κοιλάδα του Θανάτου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO), είναι 134 βαθμοί Φαρενάιτ (56,7 βαθμοί Κελσίου) και καταγράφηκε στις 10 Ιουλίου 1913 στο Γκρίνλαντ Ραντς. Η θερμοκρασία αυτή εξακολουθεί να είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην επιφάνεια του πλανήτη, σύμφωνα με την WMO.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top