Γαλλία: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στη Μασσαλία - 22 τραυματίες

2.700 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους - 1800 πυροσβέστες δίνουν μάχη

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν τραυματιστεί από την πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη νότια Γαλλία, η οποία κατέστρεψε αρκετές επιχειρήσεις και ανάγκασε 2.700 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Γαλλία: Φωτιά στον ιστορικό καθεδρικό της Νάντης

Τουρίστες και τρόφιμοι οίκων ευγηρίας περιλαμβάνονται μεταξύ εκείνων που απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη καθώς η δασική πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε κατοικημένες περιοχές και χώρους κατασκηνώσεων και κάμπινγκ σε μια εκτεταμένη περιοχή κοντά στη Μασαλία.
Οκτώ κατασκηνώσεις κοντά στην πόλη Μαρτίγκ, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και το Σοσέ λε Πίν εκκενώθηκαν από ξηράς και διά θαλάσσης «προληπτικά», όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες

Περίπου 1.800 πυροσβέστες με τη συνδρομή εναέριων μέσων δίνουν μάχη με τις φλόγες μετά από μια 14ωρη προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Οκτώ πολίτες και 14 πυροσβέστες τραυματίστηκαν εντός και γύρω από την Μαρτίγκ, ενώ ευτυχώς αναχαιτίστηκε η πύρινη λαίλαπα στις κωμοπόλεις Port-de-Bouc, Aubagne-Carnoux, Gignac-la-Nerthe και Fontvieille.

8.000 κάτοικoι στην Καλιφόρνια φεύγουν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς 

Με τις υψηλές θερμοκρασίες, την ξηρασία και τους ανέμους να συνεχίζονται σ’ ολόκληρη τη Γαλλία οι Αρχές απαγόρεψαν στους κατοίκους να βάζουν ελεγχόμενες φωτιές στα χωράφια τους καθώς και τις οικοδομικές εργασίες στην περιοχή μέχρι να σβήσει η πυρκαγιά. Στο σημείο έχει σπεύσει ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμαμέν, ενώ καταφθάνουν πυροσβέστες και από άλλες περιοχές για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top