Μεξικό: Πυροβόλησαν και σκότωσαν δημοσιογράφο μέσα σε εστιατόριο

Νεκρός και ο αστυνομικός που τον συνόδευε

αστυνομία

Νεκρός έπεσε από σφαίρες αγνώστων ο δημοσιογράφος, Πάμπλο Μορουγάρες, στο Μεξικό μέσα σε εστιατόριο στην πολιτεία Ιγουάλα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, οι δράστες ήταν βαριά οπλισμένοι και εισέβαλαν στο εστιατόριο στη 1 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Εκτός από τον δημοσιογράφο, νεκροί έπεσαν ο αστυνομικός που τον συνόδευε και ένας ιδιωτικός φύλακας.

Μεξικό: Κροκόδειλος δάγκωσε στο κεφάλι 6χρονο και το έσυρε στο νερό

Την είδηση γνωστοποίησαν η επιτροπή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας και πηγές προσκείμενες στην αστυνομία. Η επιτροπή μάλιστα καταδίκασε το έγκλημα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, στην οποία απαιτεί να διερευνηθεί η υπόθεση δολοφονίας και να βρεθούν άμεσα οι δράστες.

Πρόκειται για τον τέταρτο δημοσιογράφο που δολοφονείται στο Μεξικό το 2020, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Εξάλλου η χώρα υεωρείται από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου για τους δημοσιογράφους. Πάνω από εκατό εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000. Πάνω από το 90% των δολοφονιών αυτών μένει ατιμώρητο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top